Νίκος Θωμαΐδης: «Μέσα στον Ιανουάριο θα έχουμε νέο κύμα, που θα οδηγείται από την μετάλλαξη Όμικρον»

«Η Όμικρον είναι πολύ πιο μεταδοτική, ίσως είναι λιγότερο νοσογόνος, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε» είπε από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Δημόπουλος

Must Read

Την ανησυχία τους για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων ενόψει των Χριστουγέννων εκφράζουν οι ειδικοί, εκτιμώντας πως πολύ σύντομα η μετάλλαξη Όμικρον θα κυριαρχήσει στη χώρα, αυξάνοντας την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει», στην τηλεόραση του OPEN, o καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης, εξήγησε πως στη χώρα έχουν ταυτοποιηθεί 17 νέα κρούσματα της Όμικρον, εκ των οποίων τα 11 στην Κρήτη.

«Είδαμε μια αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, ίσως να συσχετίζεται με την εμφάνιση κρουσμάτων της Όμικρον. Πολύ σύντομα, ίσως και στις επόμενες 2-3 εβδομάδες ίσως να έχουμε εξάπλωση και στη χώρα μας και μέσα στον Ιανουάριο θα έχουμε ένα νέο κύμα που θα οδηγείται προφανώς από αυτό το στέλεχος» σημείωσε.

«Η Όμικρον είναι πολύ πιο μεταδοτική, ίσως είναι λιγότερο νοσογόνος, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε»

Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, παρέθεσε στοιχεία από τη Δανία, σύμφωνα με τα οποία, μέσα σε μια εβδομάδα το ποσοστό των κρουσμάτων της Όμικρον πήγε 4,9% σε 26,8%.

«Η Δανία, βρίσκεται μπροστά στο πέμπτο κύμα της πανδημίας που έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Η Όμικρον είναι πολύ πιο μεταδοτική, ίσως να είναι λιγότερο νοσογόνος, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε 2-3 εβδομάδες να το διαπιστώσουμε και σίγουρα δεν αρκούν οι 2 δόσεις εμβολίου» είπε.

«Θα υποστούμε πολύ μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ, μιλάμε για πέμπτο κύμα, αυτό που βλέπουμε στη Δανία και την Ολλανδία, πολύ δύσκολα δεν θα το δούμε και εδώ», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This