Ιωάννης Λιανός: Έρμαιο καρτέλ η χώρα, αλλά αυτός πανηγυρίζει!

Τι θα διδάσκει στους φοιτητές του άραγε για τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού;

Must Read

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά στενάζουν μην μπορώντας πλέον να προμηθευτούν ακόμη και βασικά είδη διατροφής, εξαιτίας των απανωτών ανατιμήσεων σε αναρίθμητα προϊόντα, για τα οποία σίγουρα ευθύνονται και κερδοσκοπικά φαινόμενα που οργανώνονται μέσω καρτελικών συμπράξεων, ο κύριος υπεύθυνος για να καταπολεμήσει τα φαινόμενα αυτά, περί άλλα τυρβάζει.

Και ο υπεύθυνος, δεν είναι άλλος, από τον επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού (E.A.), Ιωάννη Λιανό, ο οποίος μάλιστα σχολίασε σήμερα, στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως «με έξοδα περίπου 5.7 εκ. ευρώ το 2020 η Επ. Αντ. απέφερε τουλάχιστον (συντηρητικές εκτιμήσεις) περίπου 20 εκ ευρώ τη χρονιά αυτή. Συνεπώς, για κάθε 1 ευρώ του φορολογούμενου φέραμε 3.5 ευρώ πίσω».

Δεν ξέρουμε τι πήγε εξαιρετικά λάθος, στην ανάλυση της θέσης εργασίας του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όταν αναλάμβανε τη δουλειά ο κ. Λιανός, και η οποία σύμφωνα με τις βασικές αρχές της διοίκησης περιλαμβάνει την περιγραφή και τις προδιαγραφές της θέσης εργασίας.

Φαίνεται, πάντως, πως κανείς δεν ενημέρωσε τον κ. Λιανό, ότι η δουλειά του δεν ομοιάζει με εκείνη του εισπράκτορα -αλά παλαιά- σε αστικά λεωφορεία, ούτε καν φοροεισπράκτορα. Η δουλειά του είναι, μεταξύ άλλων, να διαπιστώνει τις καρτελικές συμπράξεις και να ρυθμίζει την αγορά με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναχαιτίζει τα κερδοσκοπικά φαινόμενα.

Εάν έκανε τη δουλειά του, να ήταν σίγουρος, πως ο φορολογούμενος θα κέρδιζε χιλιάδες ευρώ κι όχι απλά τα 3,5 για τα οποία περηφανεύεται. Προφανώς, ο πρόεδρος είναι περισσότερο απασχολημένος, στο να αυξήσει το δικό το εισόδημα, αφού στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις», που κατατέθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας και βρίσκεται προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατάφερε κάτι σκανδαλώδες για Ανεξάρτητη Αρχή. Κατάφερε, δηλαδή, αν κι επικεφαλής να διατηρεί παράλληλα κι άλλη θέση εργασίας, σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

«Κατ` εξαίρεση, επιτρέπεται στα ως άνω μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού (σ.σ. δηλαδή στον πρόεδρο, στον αντιπρόεδρο και τους εισηγητές) να αναλαμβάνουν διδακτικά καθήκοντα υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης ως μέλη Δ.Ε.Π. και Σ.Ε.Π. οποιασδήποτε βαθμίδας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις», αναφέρεται συγκεκριμένα στη ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο.

Αναρωτιόμαστε τι θα διδάσκει στους φοιτητές του για τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Θα τους λέει, άραγε, πως είναι κάτι σαν ΔΟΥ; Άλλο ΑΑΔΕ, άλλο Ε.Α., πρόεδρε! Και οι δυο Ανεξάρτητες Αρχές είναι, αλλά… άλλο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This