Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν: Σήμερα η «απάντηση» από την κυβέρνηση

Στο ίδιο έργο θεατές - Σε δύσκολη εξίσωση έχουν μετατραπεί οι φετινές γιορτές

Must Read

Θέμα λίγων ωρών αποτελεί η ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση για το πώς θα κυλήσουν οι ημέρες της πανδημίας. Όσο και να μην θέλει να το παραδεχτεί το κυβερνητικό επιτελείο, ένα «σκιώδες» lockdown πλανάται καθώς η επιβολή των περιορισμών που έρχονται θυμίζουν σε «κλείσιμο» στο σπίτι, αν και δεν έχουν την επίσημη ταμπέλα…

«Αγκάθι» το κόστος των rapid test

Rapid test και μάσκες παντού φαίνεται πως είναι το βασικό πλάνο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το φετινό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν τόσο των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να γίνει με rapid τεστ 48 ή 72 ωρών.

Όσοι εμβολιασμένοι θελήσουν τις συγκεκριμένες γιορτινές ημέρες να βρεθούν για διασκέδαση σε κάποιον κλειστό χώρο θα υποχρεωθούν να διενεργήσουν rapid test. Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το συγκεκριμένο μέτρο θα είναι έκτακτο και θα αφορά μόνο σε εκείνες τις ημέρες.

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η υποχρέωση μπορεί να μην αφορά στην παραμονή των Χριστουγέννων λόγω του ότι χρονικά είναι πολύ κοντά, και έτσι πολίτες και καταστηματάρχες πιθανολογείται να πιαστούν… εξαπίνης.

Τα πιθανά σενάρια

  • Οι πολίτες που θα επιλέξουν να υποδεχθούν τη νέα χρονιά σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ και νυχτερινά κέντρα θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό rapid τεστ ακόμα και αν έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου
  • Το πιθανότερο είναι πως θα πρέπει να έχει γίνει έως και 72 ώρες πριν έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν ουρές στα φαρμακεία, ενώ για τα μικρά παιδιά έως 12 ετών θα απαιτείται αρνητικό self τεστ
  • Παράλληλα, για εκείνους που θα περάσουν την παραμονή της πρωτοχρονιάς σε κάποιο σπίτι θα υπάρχει σύσταση για τη διενέργεια τεστ
  • Το κόστος θα επωμιστούν οι εμβολιασμένοι, ωστόσο δεν αποκλείεται στις ανακοινώσεις που θα γίνουν να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της τιμής που αυτή την στιγμή κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 ευρώ. Επίσης θα υπάρχουν και τα σημεία ελέγχου από τον ΕΟΔΥ, όπως γίνεται καθημερινά σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου εκεί τα rapid τεστ είναι δωρεάν

Τα νέα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση

Σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων και της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να ανακοινώσει το νέο πλάνο για τα Χριστούγεννα.

Ποιοι θα έχουν την υποχρέωση

  • Την υποχρέωση να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test θα την έχουν όλοι οι ενήλικες που έχουν κάνει το εμβόλιο ή φέρουν πιστοποιητικό νόσησης, και τα παιδιά άνω των 5 ετών
  • Η διάρκεια του θα είναι 48 ή 72 ώρες και όχι 24, όπως σχεδιαζόταν αρχικά, για να μην υπάρξει πανδαιμόνιο και συνωστισμός στα φαρμακεία.

Τι θα αφορά στα οικογενειακά τραπέζια

Όσον αφορά στα οικογενειακά τραπέζια, ισχυρή θα είναι η σύσταση για self test από όλους, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Άλλωστε για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει προωθήσει τη διανομή 2 δωρεάν self test μέσω των φαρμακείων. 

Χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους

Ενόψει εορτών κάνουν αυστηρούς ελέγχους ήδη χιλιάδες αστυνομικοί σε καταστήματα, εμπορικά κέντρα και δρόμους, σύνορα, λιμάνια, αεροδρόμια, ακόμη και τουριστικά θέρετρα, προς αποφυγή συνωστισμών, υπεράριθμων πελατών, μη χρήση μάσκας και πιστοποιητικών εμβολιασμών και νόσησης.

Περίπου 10.000 αστυνομικοί, 300 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, 100 στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), δεκάδες άλλοι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, των Διευθύνσεων Υγείας των Περιφερειών και της Δημοτικής Αστυνομίας, επιχειρούν σε όλη τη χώρα, για ελέγχους, που περιλαμβάνουν δημιουργία μικτών Ομάδων Δράσης και «έκτακτες» αποστολές.

Διαβάστε ακόμα:

Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα για εμβολιασμένους ενόψει εορτών;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This