Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα για εμβολιασμένους ενόψει εορτών;

Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι με «λουκέτα» στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους περιορισμούς

Must Read

Αγωνία επικρατεί σε όλο τον κόσμο από τη ραγδαία μετάδοση του νέου στελέχους, Όμικρον, όμως στη χώρα μας η κυβέρνηση αρνείται να αγγίξει την «καυτή πατάτα», λαμβάνοντας ημίμετρα εναντίον της επέλασης της διασποράς της νέας μετάλλαξης.

Αντί να λύσει το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τις ελλείψεις στο ΕΣΥ, τον αριθμό των παιδιών που ασφυκτιούν στις σχολικές αίθουσες, αλλά και τον χαμό που γίνεται στα νυχτερινά μαγαζιά με τους εμβολιασμένους να «παρατάσσονται» ο ένας δίπλα στον άλλο, η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει τους αστυνομικούς στους δρόμους για να κόψει… πρόστιμα!

Υπό τη «σκιά» της μελέτης ΤσιόδραΛύτρα, χθες πραγματοποιήθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να ειπωθεί ούτε μισή λέξη για την επιστημονική έκθεση-σκάνδαλο»! Οι ειδικοί δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για τα επιδημιολογικά στοιχεία, καθώς φοβούνται έξαρση των κρουσμάτων και των θανάτων το επόμενο διάστημα.

Αυτά τα μέτρα συζητιούνται

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των προτάσεων έπεσε η πραγματοποίηση rapid test την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τους εμβολιασμένους που θα επιθυμούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι, για να εισέλθει ένας που έχει κάνει το εμβόλιο σε έναν τέτοιο χώρο, δεν θα αρκεί μόνο το πιστοποιητικό νόσησής του!

  • Οι λοιμωξιολόγοι τάσσονται υπέρ της αυστηροποίησης των τεστ ακόμα και για τους εμβολιασμένους τις ημέρες των εορτών. Γι’ αυτό τον λόγο οι ειδικοί προτείνουν όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης που έχουν δικαίωμα εισόδου σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα να έχουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα rapid τεστ.
  • Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί, εάν το χρονικό όριο που θα γίνονται δεκτά τα rapid test θα είναι 24 ή 48 ωρών και σε ποιους θα αφορά.
  • διατηρείται η απαγόρευση της εισόδου των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους καφέ, μπαρ και εστιατορίων, ακόμα και εάν έχουν αποτέλεσμα rapid test
  • σε ισχύ για όλους τους ταξιδιώτες, εμβολιασμένους και μη, το αρνητικό PCR (μοριακό) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών 

Γεωργιάδης: «Όχι σε lockdown – Έρχονται ανακοινώσεις»

«Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, εν όψει Χριστουγέννων. Διευκρίνισε, παράλληλα, πως ο ίδιος δεν έχει ζητήσει μείωση του ωραρίου ή της χωρητικότητας των κέντρων διασκέδασης κατά την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζοντας ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.

Επεκτείνεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

«Αν χρειαστεί επέκταση της υποχρεωτικότητας θα έχουμε κριτήριο την επιβάρυνση του ΕΣΥ. Μπορεί να μην είναι ηλικιακό, μπορεί να είναι και θέμα συννοσηρότητας η επέκταση της υποχρεωτικότητας» δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αν και εφόσον υπάρξει θέμα ηλικιακών κριτηρίων, τότε η πρόταση που έχει συζητηθεί είναι να κατέβει ο πήχης από τα 60 χρόνια και άνω που είναι σήμερα και το μέτρο να επεκταθεί στους πολίτες άνω των 50 ετών.

Αστυνομικό σχέδιο για τις γιορτές

Στο στόχαστρο των ελέγχων των μικτών κλιμακίων θα είναι καταστήματα, εμπορικά κέντρα και υπεραγορές, μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι, καταστήματα και διακριτική παρουσία σε Ιερούς Ναούς.

Περίπου 10.000 αστυνομικοί, 300 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, 100 στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), δεκάδες άλλοι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, των Διευθύνσεων Υγείας των Περιφερειών και της Δημοτικής Αστυνομίας, θα επιχειρούν από σήμερα σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, προβαίνοντας σε ελέγχους. Οι έλεγχοι περιλαμβάνουν δημιουργία μικτών «TASK FORCE» (Ομάδων Δράσης) και «έκτακτες» αποστολές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπου παρατηρούνται ακραία περιστατικά, όπως και αξιοποίηση πληροφοριών, που σχετίζονται με αυτά.

Θεοδωρικάκος: «Σαρωτικοί έλεγχοι θα είναι οι έλεγχοι τα Χριστούγεννα»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η αποστολή των ανδρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι διπλή. «Η τάξη, ασφάλεια και η εφαρμογή των μέτρων είναι ευθύνη όλων μας ώστε να μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους» ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ κάλεσε τους πολίτες να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το πράξουν.

Διαβάστε ακόμα:

Ρεσιτάλ υποκρισίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This