Ρεσιτάλ υποκρισίας

Μητσοτάκης και Τσιόδρας αγνόησαν προκλητικά τη μελέτη-σοκ στη χθεσινή σύσκεψη!

Must Read

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον επιδημιολόγο και πρόεδρο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Σωτήρη Τσιόδρα σε ποιον παρέδωσε τη μελέτη που συνέταξε από κοινού με τον επιδημιολόγο Θεόδωρο Λύτρα, καθηγητή Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, για τους θανάτους στις ΜΕΘ από επιπλοκές του Covid, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε χθες στο Μαξίμου;

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή άλλους 91 θανάτους ασθενών με κορωνοϊό, με τους ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή από την έναρξη της πανδημίας να φτάνουν τους 19.891. Δεν απασχόλησε, όμως, αυτό τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη…

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εξετάστηκαν και συζητήθηκαν όλα τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την πανδημία και την «απειλή» που συνιστά η μετάλλαξη Όμικρον, εν όψει της εορταστικής περιόδου. Οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για τη σύσκεψη, που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού, του Σωτήρη Τσιόδρα και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, την παρουσιάζουν ως μια από τις εβδομαδιαίες συσκέψεις, η οποία θα λάμβανε χώρα σήμερα, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξίδευε στη Σόφια.

Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Τσιόδρας πήρε μέρος στη σύσκεψη σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί έγκυρη τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Scandinavian Journal of Public Health» και αποδέχεται ότι «η αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία οδηγεί σε μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας μεταξύ των διασωληνωμένων. Ο κίνδυνος θανάτου αυξάνεται προοδευτικά για κάθε εκατοντάδα διασωληνωμένων στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας, καθώς άνω των 400 ταυτοχρόνως διασωληνωμένων ο κίνδυνος θανάτου τους αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 1,25 φορές σε σχέση με αριθμούς κάτω των 400, ενώ, όταν ξεπεράσει τους 800 διασωληνωμένους, ο κίνδυνος είναι 1,57 φορές πιο μεγάλος».

Πρόκειται για την απόλυτη ομολογία ενοχής από την πλευρά του Μαξίμου και αποδεικνύει το ρεσιτάλ υποκρισίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μάλλον είχε γνώση της μελέτης, καθώς σε άλλη περίπτωση θα είχε αποπέμψει τον κ. Τσιόδρα. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, με «επιλεγμένες αποκλειστικές διαρροές», προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από τους χιλιάδες θανάτους, οι οποίοι, σύμφωνα και με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, θα είχαν αποφευχθεί αν το ΕΣΥ είχε ενισχυθεί, και να οδηγήσει την επικαιρότητα στα ενδεχόμενα μέτρα για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. Για μία ακόμη φορά, αφήνουν την ουσία και επιχειρούν την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα:

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «υποβάθμιση και εξαφάνιση» του θέματος Τσιόδρα-Λύτρα

Ο Θεόδωρος Λύτρας «φωτογραφίζει» το Μαξίμου, διαψεύδοντας τον πρωθυπουργό

Γκρεμίζονται ΜΕΘόρυβο! Βόμβα έτοιμη να σκάσει στα χέρια του ίδιου του πρωθυπουργού η μελέτη των Τσιόδρα και Λύτρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This