Self test: Ξεκίνησε σήμερα η δωρεάν διάθεση

Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών

Must Read

Άνοιξε σήμερα νωρίς το πρωί η πλατφόρμα για τη διάθεση των δωρεάν self test στους πολίτες, η οποία και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31/12. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, «τo σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών». Τα self test θα δίνονται από τα φαρμακεία στους πολίτες με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (προσωρινού ΑΜΚΑ).

Η… «οπισθοχώρηση» του Μητσοτάκη με τα self test

Μετά τις διαρροές αλλά και την έμμεση ανακοίνωση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου ότι θα υποχρεωθούν οι εμβολιασμένοι σε rapid test κατά την εορταστική περίοδο εφόσον θα ήθελαν να μπουν σε κλειστούς χώρους, ο πρωθυπουργός έκανε «πίσω» μέσω των self test για να γλιτώσει την κοινωνική κατακραυγή και τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης.

Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα self test θα διατεθούν δωρεάν από την κυβέρνηση και θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν τα ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά αλλά και μετά την αλλαγή του χρόνου.

Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών

Με το βλέμμα στραμμένο στην μετάλλαξη Όμικρον, η επιτροπή των επιστημόνων αναμένεται σήμερα να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αττική, Λασίθι, και Λακωνία βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων για την επιβολή νέων μέτρων και περιορισμών, επειδή στις συγκεκριμένες περιοχές εντοπίζονται πολλά κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης.

Θωμαΐδης: «Η κατάσταση χειροτερεύει»

Για την αύξηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αλλά και της Κρήτης, μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, λέγοντας ότι μετά από 3 εβδομάδες ύφεσης, η κατάσταση αντιστρέφεται.

«Η κατάσταση είναι μάλλον δυσάρεστη θα έλεγα, διότι η αύξηση που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, προδιαγράφει ότι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως θα έχουμε σημαντική αύξηση», τόνισε ο κ. Θωμαΐδης.

Προειδοποίησε ότι αναμένεται απότομη και δραματική αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα συμβεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Τζανάκης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο lockdown»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ξεκαθάρισε πως η αύξηση των κρουσμάτων που φέρουν τη μετάλλαξη Όμικρον εξαρτάται από το αρχικό νούμερο που υπάρχει στην κοινότητα. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν 100 κρούσματα αναμένεται ανάλογη αύξηση, ενώ εάν έχουμε 200 ή και 500 κρούσματα, τότε το νούμερο ανεβαίνει πολύ περισσότερο. Ο χρόνος διπλασιασμού είναι πολύ μικρός και μάλιστα ο κ. Τζανάκης προέβλεψε πως ίσως τα Φώτα κρούσματα της Όμικρον να φτάσουν τα 3.500. Ως προς τα λύματα, δήλωσε πως δεν ξεχωρίζει εάν το ιικό φορτίο είναι της Δέλτα ή της Όμικρον.

Διαβάστε ακόμα:

Μετάλλαξη Όμικρον: Τι γίνεται με τα μονοκλωνικά αντισώματα;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This