Ανοίγουν τα σχολεία και τα… πορτοφόλια – Πόσο βαριά θα πέσει η σάκα για τους γονείς

Must Read

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει αύριο στα σχολεία με τα παιδιά να επιστρέφουν πίσω στα θρανία και τους γονείς να ετοιμάζονται για έξοδα.

Οι μαθητές θα πάρουν από τους δασκάλους τους τη λίστα με τα σχολικά είδη που χρειάζονται. Η κίνηση στα βιβλιοπωλεία κορυφώνεται από την Πέμπτη με την κάλυψη των σχολικών αναγκών να αποτελεί κάθε χρόνο «βραχνά» για τις οικογένειες που προσπαθούν να καλύψουν όλα τα έξοδα του μήνα.

Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών για ένα παιδί στο Δημοτικό οι τιμές στο σύνολο των βασικών σχολικών ειδών κυμαίνονται από 15,82 έως 446,31 ευρώ, ενώ για ένα παιδί στο Γυμνάσιο ή το Λύκειο, από 26,27 έως 501,74 ευρώ.

Οι τιμές στις τσάντες ξεκινούν από τρία ευρώ και φτάνουν τα 100 ευρώ ανάλογα το μέγεθος και την επωνυμία. Οι τιμές, ωστόσο κυμαίνονται 5%-10% φθηνότερα από την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

11,3% του μισθού για τη σχολική χρονιά

Κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τη neakriti.gr τα σχολικά προϊόντα κράτησαν σε μεγάλο βαθμό σταθερές τιμές, ενώ ο τζίρος των καταστημάτων στην αρχή της σχολικής χρονιάς φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Η αγορά των σχολικών ειδών, πάντως, επιβαρύνει σημαντικά κάθε χρόνο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, με τις δαπάνες των γονιών στην Ελλάδα να αγγίζουν κατά μέσο όρο το 11,3% του μηνιαίου τους εισοδήματος.

H χώρα μας βρίσκεται στη 14η θέση παγκοσμίως στη σχετική λίστα, καθώς το μέσο κόστος των σχολικών ειδών για τον Έλληνα γονιό είναι 85 ευρώ για κάθε παιδί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This