«Αντίο» στην κατάθλιψη με βλαστοκύτταρα από τα δόντια

Must Read

Βλαστοκύτταρα από τα δόντια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, υποστηρίζουν ερευνητές του Johns Hopkins University.

Βασιζόμενοι στην ανακάλυψη άλλης έρευνας, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, οι ερευνητές θα μελετήσουν 48 ανθρώπους που διαγνώστηκαν με κατάθλιψη, για να δουν πώς θα επηρεαστεί η διάθεσή τους όταν τους χορηγηθούν βλαστοκύτταρα που θα έχουν ληφθεί από το εσωτερικό των δοντιών τους. Τα βλαστοκύτταρα θα υποβληθούν σε διαδικασία καθαρισμού προτού χορηγηθούν με ένεση στα μπράτσα των εθελοντών τέσσερις φορές.

Κάθε φορά θα απέχει 15 ημέρες από την προηγούμενη, ενώ καθημερινά θα λαμβάνουν μία δόση του αντικαταθλιπτικού φαρμάκου φλουοξετίνη. Στις κλινικές δοκιμές θα συμμετάσχει και μια δεύτερη ομάδα ελέγχου, η οποία θα λαμβάνει μόνον τη φλουοξετίνη.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δηλώνουν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα, καθώς κατάφεραν ήδη να αποδείξουν τον αντίστροφο μηχανισμό.
Επειτα από έρευνα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ειδικοί ανακάλυψαν ότι τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη βλαστοκυττάρων στον εγκέφαλο.

Με τις κλινικές δοκιμές στους 48 εθελοντές θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι ισχύει και το αντίστροφο. Οτι, δηλαδή, όταν χορηγηθούν βλαστοκύτταρα στον οργανισμό ενός ασθενούς με κατάθλιψη, αυτά θα αναπτύξουν αντικαταθλιπτική δράση και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This