Πρωτοχρονιάτικα κορωνοπάρτι σε… Airbnb!

Σχεδόν στο 100% έφτασε η πληρότητα στη Θεσσαλονίκη

Must Read

Airbnb για Airbnb δεν έχει… μείνει στη Θεσσαλονίκη, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που επί της ουσίας έχουν τεθεί σε εφαρμογή από χθες, Πέμπτη 30/12. Απογοητευμένα χιλιάδες άτομα και από τη φετινή έκβαση της πανδημίας αλλά και τις τιμωρητικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης, έσπευσαν να κάνουν κράτηση τελευταίας στιγμής για να περάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με φίλους και συγγενείς σε κάποιο κατάλυμα Airbnb.

Μπορεί σήμερα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να κλείνουν τις «πόρτες» τους στις 02.00 τα ξημερώματα, όμως οι Θεσσαλονικείς έχουν κάνουν ήδη τα σχέδιά τους! Σχεδόν στο 100% έφτασε στη συμπρωτεύουσα η πληρότητα για τα Airbnb, και ιδίως στις μονοκατοικίες, με φόντο το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ), Ανδρέας Χίου, εξηγεί στο ThessToday.gr ότι το μπάτζετ ενοικίασης για δύο νύκτες έχει ίδια τιμή με το ρεβεγιόν σε κατάστημα εστίασης, καθώς ενδεικτικά μια παρέα των έξι ατόμων έχει τη δυνατότητα να διαμείνει σε μονοκατοικία με ποσά που κυμαίνονται από 100 έως 160 ευρώ. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ίδιος, στη Θεσσαλονίκη -ακόμη και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος- έχουν απομείνει ελάχιστα ακίνητα τύπου Airbnb, εικόνα η οποία παρουσιάζεται αντίστοιχα σε Αθήνα, Πάτρα και Ηράκλειο.

«Τα ακίνητα στη Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν όλα κλεισμένα ακόμη και μέσα στην πόλη. Μετά τα νέα μέτρα ο κόσμος έψαχνε από την Πέμπτη να κλείσει κατάλυμα της τελευταίας στιγμής, με στόχο να διασκεδάσει οικογενειακά ή με φίλους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε χαλαρό κλίμα», τόνισε αρχικά ο κ. Χίου, υπογραμμίζοντας ότι οι πληρότητες αγγίζουν σχεδόν το 100%, αφορούν στην πλειονότητά τους μονοκατοικίες, ενώ το ενδιαφέρον εκδηλώνεται κυρίως από τους Θεσσαλονικείς, αλλά και από Γερμανούς, Άγγλους και Γάλλους τουρίστες.

Πρόστιμο 50.000 ευρώ

Μπορεί από το καλοκαίρι του 2020 η Airbnb να ανακοίνωσε την παγκόσμια απαγόρευση όλων των πάρτι και εκδηλώσεων σε καταλύματα μέχρι νεοτέρας λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που αψήφησαν τα μέτρα και τον κίνδυνο διασποράς του ιού, μισθώνοντας στο παρελθόν σπίτια και βίλες για να διασκεδάσουν με τις παρέες τους χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας.

Καλό είναι αν οι γείτονες ακούσουν φασαρία να ενημερώσουν τον διαχειριστή του ακινήτου και να σταματήσουν το πάρτι, ή ακόμη και την ΕΛΑΣ. Αν ο επιχειρηματίας δηλώσει ότι η εκδήλωση γίνεται εν αγνοία του, τότε δεν θα βρει μπελά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ευτυχώς ανέβηκαν τα πρόστιμα, γιατί η επιβολή των 2.000 ευρώ δεν ήταν τίποτα. Το πρόστιμο των 50.000 ευρώ πιστεύω θα είναι πολύ αποτρεπτικό».

Διαβάστε ακόμα:

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς χωρίς μουσική υπό τη… σκιά νέων μέτρων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This