Άνοιγμα σχολείων: Αποφάσεις από βδομάδα – Τα σενάρια που εξετάζονται

Τι λένε οι ειδικοί

Must Read

Εν αναμονή αποφάσεων για το τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα των σχολείων βρίσκονται γονείς και εκπαιδευτικοί.

Την ώρα που τα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί η μεν κυβέρνηση επιθυμεί τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, όπως έχει προγραμματιστεί, οι δε ειδικοί φαίνονται επιφυλακτικοί και αναμένεται να αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα τι ακριβώς θα συμβεί.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα και στη συνέχεια θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, που καλείται να πάρει και την τελική απόφαση.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην δοθεί παράταση και το κουδούνι να χτυπήσει και πάλι στις 10 Ιανουαρίου με προσαρμογές στα πρωτόκολλα. Ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αυτά που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις όποιες αποφάσεις θα ληφθούν.

Επιστροφή με rapid test

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται από το υπουργείο Παιδείας είναι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία να γίνει με εργαστηριακό τεστ (rapid test) και αλλαγή στους όρους αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας ενός τμήματος σε περίπτωση κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα, μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων εισηγούνται το άνοιγμα των σχολείων να πάρει παράταση μίας εβδομάδας, λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον» που καλπάζει στη χώρα μας. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως τα σχολεία ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουν τις πρώτες 1-2 εβδομάδες με τηλεκπαίδευση.

Πάντως ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι εάν ανοίξουμε τα σχολεία την προγραμματισμένη ημερομηνία τότε θα κλείσουν μετά από 5 με 10 ημέρες. «Τα σχολεία, θα κλείσουν μετά από ένα πενθήμερο ή ένα δεκαήμερο λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This