Παναγής Γαλιατσάτος: «Δεν χρειάζεται lockdown, χρειαζόμαστε κουβέντα, ο άνθρωπος θα σταματήσει την πανδημία»

«Τα δύο εργαλεία που θα βάλουν τέλος στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός και οι μάσκες»

Must Read

Την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον και την έξαρση των κρουσμάτων σχολίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, σημειώνοντας πως μέσα στο καλοκαίρι ο κόσμος θα ξεμπερδέψει με την πανδημία.

«Βλέπουμε πολλοί που έχουν κάνει το εμβόλιο και έλαβαν την booster δόση κόλλησαν και το πέρασαν μία χαρά», είπε και συμπλήρωσε ότι στο νοσοκομείο οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο αν κάποιος που έχει κάνει την τρίτη δόση νοσήσει θα περάσει τη νόσο σαν ένα κρύωμα. «Μπορούμε να αλλάξουμε κάτι σοβαρό σε κάτι πιο απλό, όπως ένα κρύωμα» τόνισε.

Μάλιστα εξήγησε πως τα εμβόλια δουλεύουν στις παραλλαγές και οι μάσκες παρέχουν προστασία. Θεωρεί δε, πως μέσα σε 6 με 8 μήνες, δηλαδή περίπου το καλοκαίρι, ο κόσμος θα έχει ξεμπερδέψει με την πανδημία, ωστόσο ο COVID θα μείνει. «Τα δύο εργαλεία που θα βάλουν τέλος στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός και οι μάσκες, ώστε να μην “πνίγονται” τα νοσοκομεία από νοσηλείες» σημείωσε και συνέχισε: «Ξέρουμε ότι το εμβόλιο δουλεύει αν έχεις αρκετά αντισώματα. Αν έχει κάνει κάποιος το εμβόλιο και οι μήνες περάσουν, τα αντισώματα πέφτουν κι αν κολλήσεις τον ιό μπορεί να σε καταστρέψει».

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά, ο καθηγητής είπε ότι η Όμικρον επεκτείνεται σε αυτές τις ηλικίες, καθώς έχουν κολλήσει πολλά παιδιά και συνέστησε πως μπορούμε να έχουμε ζωή, αλλά με προσοχή.

«Δεν χρειάζεται lockdown, χρειαζόμαστε κουβέντα»

Ο κ. Γαλιατσάτος τάχθηκε κατά του lockdown και υπέρ της ενημέρωσης των πολιτών«Πιστεύω στην αρχή το lockdown χρειαζόταν, δεν ξέραμε τη βιολογία του ιού. Έχουν περάσει δύο χρόνια και ήδη ξέρουμε πολλά. Δεν χρειάζεται lockdown, χρειαζόμαστε κουβέντα. Ο άνθρωπος θα σταματήσει την πανδημία».

Μάλιστα ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως αν δεν εμβολιαστούν περισσότεροι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να «ξεπηδήσει» μία νέα μετάλλαξη, χειρότερη από την Όμικρον.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα φάρμακα κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ότι είναι αρκετά βαριά. «Τα φάρμακα δεν είναι απλά, είναι σοβαρά και έχουν πολλές παρενέργειες, που για μένα δεν θα τα δώσω έτσι απλά σε ένα ασθενή. Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι λίγες. Τα καλύτερα αντισώματα που μπορούμε να πάρουμε είναι εκείνα από τα εμβόλια», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This