Ζαούτης για Όμικρον: Αξιόπιστα τα rapid tests στον εντοπισμό της – «Συντριπτική» η διασπορά της σε 5 περιφέρειες

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος από την εν λόγω παραλλαγή στη χώρα μας

Must Read

Πέντε είναι οι περιφέρειες της χώρας μας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Θεσσαλία και Κρήτη), στις οποίες εντοπίζεται «συντριπτική» διασπορά της παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλή Ζαούτη, ο οποίος τόνισε πως θετικό PCR για την συγκεκριμένη μετάλλαξη προέκυψε από το 95% των θετικών rapid tests, κάτι που σημαίνει πως τα τελευταία είναι αρκούντως αξιόπιστα, όσον αφορά στον εντοπισμό της.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος επισήμανε, επίσης, πως αναμένεται άμεση αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου του Οργανισμού, καθώς και ολόκληρης της οργανωσιακής δομής του, αποκάλυψε πως ο μέσος όρος των κρουσμάτων από την μετάλλαξη Όμικρον φτάνει, πλέον, κοντά στο 70%, κάτι που πιστοποιείται και από την εικόνα που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου σε ποσοστό περίπου 70% σχετίζονται με την Όμικρον, σημειώνοντας, ωστόσο, πως η νοσηρότητα είναι χαμηλότερη και φαίνεται ότι το ίδιο ισχύει και για τη θνητότητα. «Θα εστιάσουμε στην ενίσχυση της κουλτούρας εμβολιασμού, καθώς είναι το βασικό όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή απέναντι στον κορωνοϊό», προσέθεσε ο ίδιος.

«Πέρα από την Covid», τόνισε, συνεχίζοντας, ο κ. Ζαούτης, «θα εστιάσουμε στον περιορισμό των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής». Ανέφερε, επίσης, ότι «η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ, η έμφαση στην πρόληψη, η συνεργασία και ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι βασικός και θα είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής του ΕΟΔΥ. Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα προς όφελος όλων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά, τέλος, στο εάν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος από την Όμικρον στη χώρα μας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε πως με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.

  • Παρακολουθήστε την αποψινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This