«Ντου» της Αστυνομίας στις ΚΟΤΕΣ για πάρτι με… επιτραπέζια και αλκοόλ

Must Read

Σε πολιτική σκοπιμότητα απέδωσε ο πρόεδρος του κόμματος ΚΟΤΕΣ (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση) την εισβολή αστυνομικών τα ξημερώματα της Κυριακής στον χώρο όπου στεγάζονται τα κεντρικά του γραφεία, όπου έπεσαν «βροχή» τα πρόστιμα για μάσκες και παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η Αστυνομία, ωστόσο, δίνει μια πιο απλή εξήγηση για το «ντου» στις ΚΟΤΕΣ, υποστηρίζοντας ότι έγινε έπειτα από πληροφορίες ότι αρκετά μέλη του κόμματος είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία, έπαιζαν επιτραπέζια παιχνίδια, κάπνιζαν και έρρεε άφθονο το αλκοόλ.

Στον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Λούβρο επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, αν και ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν επρόκειτο για πάρτι λόγω εορτών, αλλά για πολιτική συγκέντρωση των μελών. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν επιβεβαίωσαν κάτι τέτοιο και ενημέρωσαν τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή να γίνει ό,τι προβλέπεται. Ετσι, βεβαίωσαν στους 45 παρευρισκομένους στον χώρο πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, ενώ η Εισαγγελία ζήτησε να διερευνηθεί σε δεύτερο χρόνο αν τελέστηκαν άλλες παραβάσεις και ποιες.

Ο 67χρονος πρόεδρος του κόμματος υποστήριξε ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν 30-32 άτομα σε χώρο 800 τετραγωνικών, άρα δεν υφίστατο θέμα συνωστισμού, ενώ όλοι έπαιζαν σκάκι. «Είναι παράνομο να παρεμβαίνει κάποιος σε ένα κόμμα με 16.000 μέλη. Ηρθαν τρεις συνεχόμενες ημέρες για έλεγχο, τη μια ημέρα λίγοι αστυνομικοί, την επόμενη δύο αστυνομικοί και την τρίτη ημέρα οκτώ άτομα. Αυτό είναι παρέμβαση στη λειτουργία του κόμματος» υποστήριξε ο κ. Λούβρος στον ΑΝΤ1 και έκανε λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα» πίσω από τους ελέγχους, ισχυριζόμενος ότι σχετίζεται με την κάθοδο του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019!

Οι ΚΟΤΕΣ εμφανίστηκαν στο πολιτικό σκηνικό το 2009, όταν προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του αντικαπνιστικού νόμου. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, ο σχηματισμός έλαβε 1.353 ψήφους στην Α’ Αθηνών, όπου κατέβασε ψηφοδέλτιο, ωστόσο η ύπαρξή του απασχόλησε ως και τα διεθνή ΜΜΕ. Τα επόμενα χρόνια παρέμεινε ενεργό και στις εκλογές του 2019 συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This