Ώρα ανακοινώσεων για τα σχολεία: Αυτά είναι τα επικρατέστερα σενάρια

Στις 14:00 η συνεδρίαση της επιτροπής και αμέσως μετά οι ανακοινώσεις από Πλεύρη-Κεραμέως

Must Read

Στις 14:00 σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, παρουσία του Θάνου Πλεύρη και της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Θα γίνει η σχετική εισήγηση τόσο για το πότε θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, όσο και για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ενόσω η μετάλλαξη Όμικρον «σαρώνει» τη χώρα.

Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης και η κ. Κεραμέως θα προχωρήσουν στις σχετικές ανακοινώσεις για το αν τελικά η 10η Ιανουαρίου θα παραμείνει η ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

Ως επικρατέστερα σενάρια πάντως εμφανίζονται τα εξής:

  • παράταση των σχολικών διακοπών κατά μία ή δύο εβδομάδες με επιμήκυνση του σχολικού έτους το καλοκαίρι, ή
  • άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου με νέο, πιο αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Θυμίζουμε ότι ως τώρα οι σχολικές αίθουσες λειτουργούν με το 50% συν 1.

Πιθανότατα στα νέα μέτρα που αναμένεται να εξεταστούν από τους ειδικούς περιλαμβάνονται η αύξηση της συχνότητας των self tests, ίσως ανά δεύτερη ημέρα από δύο φορές την εβδομάδα που ίσχυε ως σήμερα, η αυστηρότερη τήρηση των μέτρων, η συχνότερη απολύμανση των χώρων, καθώς και η μείωση του ποσοστού των μαθητών που απαιτείται για την αναστολή της λειτουργίας ενός τμήματος, του γνωστού 50%+1.

Συστάσεις στους φροντιστηριούχους να αρχίσουν τηλεκπαίδευση

Με θέμα την ασφαλή λειτουργία των φροντιστηρίων συνεδρίασε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), με τον πρόεδρό της Γιάννη Βαφειαδάκη να δηλώνει ότι ένας μεγάλος αριθμός φροντιστηρίων θα ξεκινούσε με τηλεκπαίδευση, περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας.

Ο Σύλλογος Φροντιστών Αττικής συνέστησε στα μέλη του να συνεχίσουν την επόμενη εβδομάδα την παροχή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών τους με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τονίζοντας ότι

«με την πρόταση αυτή δηλώνουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στη δημόσια υγεία, την αφοσίωσή μας στην αδιάλειπτη προετοιμασία των μαθητών μας, καθώς και στην υγεία των ίδιων των συνεργατών μας και των οικογενειών τους.

Η ΟΕΦΕ δίνει προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Αυτή ήταν η σταθερή θέση μας από την πρώτη φάση της πανδημίας και σε όλη τη δίχρονη αυτή δοκιμασία. Τα νόμιμα φροντιστήρια στηρίξαμε το εκπαιδευτικό σύστημα στις πιο δύσκολες ώρες. Με αυτή τη φιλοσοφία θα λειτουργήσουμε αυτές τις ημέρες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών».

https://youtu.be/G2L2klxNIk4

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This