Πανηγυρικό «άδειασμα» Βατόπουλου στην Κεραμέως: «Η κυβέρνηση αποφάσισε»

Απόφαση της κυβέρνησης το «50%+1»!

Must Read

Τους ισχυρισμούς της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ότι η Επιτροπή των Ειδικών εισηγήθηκε το πρωτόκολλο να κλείνουν τα τμήματα όταν αρρωστήσουν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές στην τάξη, κατέρριψε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής «άδειασε» την υπουργό Παιδείας η οποία σήμερα υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι η απόφαση για το «50%+1» ήταν εισήγηση των Ειδικών, μιλώντας στον Real FM. Όπως δήλωσε ο κ. Βατόπουλος, ο οποίος σχολίασε τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση να ανοίξουν ξανά τα σχολεία χωρίς επιπλέον μέτρα, αλλά μόνο με ένα παραπάνω self test, τη στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τη χώρα: «Το 50%+1 πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν είναι άποψη της Επιτροπής. Η Επιτροπή δεν αποφάσισε το 50%+1. Δεν αποφάσισε τίποτα για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κλείνουν τα σχολεία γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα. Και δεν υπάρχουν επιστημονικά επιδημιολογικά δεδομένα που να λένε 50%, 40%, ή 25%» σημείωσε και την ερώτηση των δημοσιογράφων ποιανού ήταν η απόφαση, ο κ. Βατόπουλος σχολίασε:

«Ποτέ δεν έχει πάρει η επιτροπή θέση για τέτοιο οριζόντιο νούμερο»

«Της πολιτείας προφανώς. Πάρθηκε με δεδομένα, απ’ ό,τι έχω καταλάβει τουλάχιστον εγώ, περισσότερο εκτελεστικά. Δηλαδή όταν λείπουν τα μισά παιδιά, δεν μπορεί να γίνει μάθημα. Δεν μπορεί από τώρα κανείς να πει. Και δεν μπορεί να είναι και οριζόντιο το πώς θα κλείνει ένα σχολείο διότι μπορεί σε ένα σχολείο να είναι τόσο μεγάλη η έξαρση που και με πέντε παιδιά να πρέπει να πεις “πρέπει να κλείσει το σχολείο διότι υπάρχει πολύ γρήγορη μετάδοση”. Εξαρτάται από πολλές παραμέτρους για να βγει ένα οριζόντιο μέτρο. Και ούτε την προηγούμενη φορά είχε πει η επιτροπή το 50%+1. Ποτέ δεν έχει πάρει η επιτροπή θέση για τέτοιο οριζόντιο νούμερο, πότε πρέπει να κλείνουν τα σχολεία» ξεκαθάρισε ο κ. Βατόπουλος.

Μάλιστα, ο καθηγητής «άδειασε» εκ νέου την υπουργό και σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση αποφασίσει μόνη της και όποτε την «συμφέρει» ρίχνει τις ευθύνες στους Ειδικούς.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This