Καθησυχαστικός ο Μαγιορκίνης: «Δεν θα δούμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων το προσεχές διάστημα»

«Το πιο πιθανό σενάριο λέει ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες»

Must Read

Από το οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες που έχει γίνει σαφώς μια από τις ατάκες της πανδημίας στην Ελλάδα, ακούσαμε σήμερα και το πιθανή η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Ιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη, «είμαστε στη φάση όπου, θα έλεγα, βλέπουμε μια επιπέδωση της καμπύλης, είναι νωρίς όμως να το πούμε με ασφάλεια. Δεν ξέρω με σιγουριά, για να πω ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση, αλλά το πιο πιθανό σενάριο λέει ότι θα έχουμε αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων, τουλάχιστον θα ξεκινήσει από την Αττική, τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αυτό είναι το βασικό σενάριο».

Αφού πρόσθεσε πως δεν αναμένει κι άλλη αύξηση των κρουσμάτων προσεχώς, συμπλήρωσε και συνέστησε: «Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ότι έχει ξεκινήσει ήδη μια διαδικασία μεταβίβασης στις πιο μεγάλες ηλικίες και αυτό είναι που θα πρέπει να προσέξουμε αυτές τις εβδομάδες. Να μην επιλέγουμε να επισκεφθούμε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας τουλάχιστον για τις επόμενες δέκα ημέρες».

Για να καταλήξει με αναφορά στις μικρότερες ηλικίες, αλλά και τον τρόπο μόλυνσης της Όμικρον: «Το στέλεχος Όμικρον είναι τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα. Αναμένουμε μια κυκλοφορία στις νεαρότερες κυκλοφορίες και τα παιδιά αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί γιατί ξέρουμε πως πρόκειται για μια πιο ήπια νόσο. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο συγκεκριμένος ιός πολλαπλασιάζεται καλύτερα στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα σε σχέση με το κατώτερο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πιο μεταδοτικός αφού πολλαπλασιάζεται «ψηλά» αλλά και πιο ήπιος καθώς ό,τι πολλαπλασιάζεται στο κατώτερο αναπνευστικό, δηλαδή πιο βαθιά, είναι πιο βαρύ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This