Πανεπιστήμια: Δεύτερη ευκαιρία εξεταστικής για φοιτητές που νοσούν με κορωνοϊό

Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass

Must Read

Ο κορωνοϊός δεν θα σταθεί εμπόδιο στους φοιτητές που θα νοσήσουν κατά την εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, η οποία πραγματοποιείται με φυσική παρουσία, καθώς μετά το τέλος της ή σε άλλη ημερομηνία θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να δώσουν εξετάσεις στα μαθήματα που έχασαν.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, οι φοιτητές που νοσούν με λοίμωξη, δεν θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις, για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο απομόνωσης. Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

Όλοι οι φοιτητές που προσέρχονται στο Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στην πλατφόρμα edupass, εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν σε άλλη ημερομηνία, που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος.

Με πιστοποιητικό ή βεβαίωση αρνητικού τεστ η συμμετοχή στις εξετάσεις

Σημειώνεται πως η συμμετοχή στις εξετάσεις πραγματοποιείται υποχρεωτικά, κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, εξέτασης PCR έως 72 ωρών ή εξέτασης rapid test έως 48 ώρες πριν από την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This