Κυβερνητικό μπάχαλο: Ακάλυπτοι οι εργαζόμενοι γονείς όσων παιδιών νοσούν!

Καμία μέριμνα, καμία πρόβλεψη

Must Read

Το κυβερνητικό επιτελείο επέμεινε με εμμονή στο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς ωστόσο να έχει κάνει τις απαραίτητες προβλέψεις! Έλλειψη προγραμματισμού αλλά και εκτός πραγματικότητας για άλλη μία φορά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ενώ μέχρι και ο πρωθυπουργός «πανηγύριζε» για το γεγονός ότι εντοπίστηκαν χιλιάδες κρούσματα μέσω των self test, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς τους!

Ο λόγος είναι ότι οι άδειες ειδικού σκοπού, που θεσπίστηκαν από το 2020, αφορούν μόνο τους νοσούντες εργαζομένους ή όσους έχουν παιδιά σε σχολείο ή τμήμα που κλείνει. Έτσι, χθες εμφανίστηκε περιχαρής και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης να λέει ότι εντοπίστηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη περισσότερα από 20.000 παιδιά να νοσούν αλλά έκλεισαν μόλις τρία με τέσσερα τμήματα, καθώς ισχύει το πρωτόκολλο ασφαλείας του 50%+1.

Επομένως οι γονείς των 20.000 παιδιών που νοσούν δεν δικαιούνται άδεια και επαφίενται στην καλή πρόθεση των εργοδοτών τους να μην πάνε για δουλειά και να παραμείνουν στο σπίτι να φροντίσουν τα παιδιά τους που έχουν κολλήσει κορωνοϊό.

Την ίδια στιγμή η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει ότι σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα οι εργαζόμενοι δέχονται αφόρητες πιέσεις, εφόσον δεν έχουν συμπτώματα, να μη δηλώνουν τα θετικά τεστ και να συνεχίσουν να εργάζονται. «Είναι πολλές οι επιχειρήσεις και χαρακτηριστικές οι καταγγελίες που έχουμε τις τελευταίες ημέρες με καταστήματα στα οποία νοσεί πάνω από το 10%-15% του προσωπικού.

Σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη είχαμε 40 κρούσματα, την Παρασκευή άλλα 30 και ο αριθμός καθημερινά αυξάνεται. Τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων είναι εντελώς ελλιπή, δεν τηρούνται, ουσιαστικά δεν υπάρχουν» τόνισε η κυρία Γκογκάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This