Ενοχλημένος ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» του Υπουργείου Υγείας

Χωρίς καμία συνεννόηση και αγνοώντας της προτάσεις του ΙΣΘ η επιστράτευση των γιατρών-μελών του

Must Read

Η παράδοση των φύλλων πορείας στους ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης (οι οποίοι θεωρητικά από αύριο Πέμπτη αναμένονται για εργασία στα νοσοκομεία)  ξεκίνησε σήμερα, όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και αφορά Παθολόγους, Πνευμονολόγους, Αναισθησιολόγους και Γενικούς Ιατρούς.

Ωστόσο, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) είναι φανερά ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση και συνεννόηση πριν γίνει αυτή η κίνηση.  Γι’ αυτό και απόψε έχει προγραμματιστεί έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου με θέμα την επιστράτευση των γιατρών-μελών του.

«Ξεκίνησε μεν η επίδοση των φύλλων πορείας, ωστόσο ως Ιατρικός Σύλλογος δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση επί του θέματος. Οι επιτάξεις έγιναν από το Υπουργείο», σχολίασε στο GRTimes ο Πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας.

Ο ΙΣΘ μάλιστα εξέδωσε και επείγουσα ανακοίνωση για την επιστράτευση των αναισθησιολόγων, στην οποία τονίζει πως πραγματοποιήθηκε «από το Υπουργείο χωρίς καμία συνεννόηση με τον ΙΣΘ και χωρίς εκείνο να λάβει υπόψη τις προτάσεις μας».

Ο ΙΣΘ είχε και νέα επικοινωνία (όπως και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) με το Υπουργείο και σύμφωνα με την ανακοίνωση, από αυτήν προέκυψε πως:

«Όσοι από τους συναδέλφους Aναισθησιολόγους λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούν να παρουσιαστούν αύριο το πρωί για να αναλάβουν υπηρεσία, να επικοινωνήσουν με τον διοικητή του νοσοκομείου που επιστρατεύτηκαν.

 Όσοι επιθυμούν να εξαιρεθούν για λόγους υγείας, ηλικίας ή ανελαστικών υποχρεώσεων που έχουν στον ιδιωτικό τομέα πρέπει  να υποβάλουν αίτημα εξαίρεσης προς τον διοικητή του νοσοκομείου όπου επιστρατεύτηκαν προκειμένου αυτή να εξεταστεί από το Υπουργείο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This