Έβγαλαν παράνομη την απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης

Must Read

Εν μέρη δεκτή έγινε η αγωγή του Θάνου Πλεύρη στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, καθώς όπως ο ίδιος ανακοίνωσε κρίθηκε παράνομη (όχι όμως καταχρηστική).

«Με την υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης. Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά» έγραψε ο Θάνος Πλεύρης στον προσωπικό του λογαριασμό.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκεται στα «κάγκελα» καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις της Μίνα Γκάγκα ότι το νοσοκομείο θα συνεχίσει τις εφημερίες, τελικά ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο.

«Πρωτοφανής απόφαση»

Σύσσωμο το προσωπικό του νοσοκομείου αντέδρασε στην απόφαση και κήρυξε απεργία 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για «πρωτοφανή και αιφνιδιαστική απόφαση» που διακόπτει τη συμμετοχή του νοσοκομείου στις εφημερίες.

Οι ίδιοι ζητούσαν «να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα» και να «συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».

ΠΟΕΔΗΝ: Αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο

Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι είναι «ντροπή, απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, ο υπουργός Υγείας να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου και των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης» και προγραμματίζει συγκέντρωση στο Παίδων Πεντέλης αύριο στις 9 πμ. «Είναι λάθος να αφήνεται μία περιοχή χωρίς παιδιατρική κάλυψη. Ηδη στα ΤΕΠ των δύο άλλων Παιδιατρικών Νοσοκομείων αυξήθηκε η αναμονή των παιδιών που περιμένουν ώρες να εξυπηρετηθούν» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗ.

Ξανθός: «Η κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτήν την αθλιότητα»

Πυρά προς τον υπουργό Παιδείας εξαπέλυσε και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός: «Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο -λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος- πολιτική “σιδηράς πυγμής” εναντίον των γιατρών του “Παίδων Πεντέλης”, που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη», σημείωσε και πρόσθεσε: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτήν την αθλιότητα. Αλλιώς… “ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος…”».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This