«Το παιδί ήταν επιθετικό» η δικαιολογία του φυσικοθεραπευτή που χτύπησε παιδί με ειδικές ανάγκες!

Του αναστέλλει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

Συγκλόνισε το πανελλήνιο η κακοποίηση 10χρονου παιδιού με ειδικές ανάγκες από 27χρονο φυσικοθεραπευτή! Ο οποίος μέσω του συνηγόρου του δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι το παιδί ήταν… επιθετικό!

Όπως ανέφερε ο συνήγορός του: «Δεν υπήρχε σε καμιά περίπτωση κακοποίηση. Δεν κλωτσάει στο πρόσωπο, κλωτσάει το παπούτσι που ήταν στο χέρι του παιδιού, γιατί εκείνη την ώρα δεν προλαβαίνει να το πιάσει με το χέρι του. Το παιδί το μόνο που έκανε ήταν επιθετικό. Πήγε να χτυπήσει κι άλλα παιδιά ή κάποιους άλλους που ήταν στον χώρο εκεί. Και το έκανε μόνο και μόνο για να το αφοπλίσει ας το πούμε. Να απομακρύνει το παπούτσι που κρατούσε στο χέρι του».

Ο 27χρονος φυσικοθεραπευτής επιμένει ότι το αυτιστικό παιδί ήταν επιθετικό και πως το κλώτσησε για να το αφοπλίσει και όχι να το τραυματίσει ή να το δείρει.

Αναστέλλει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματός του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, που προχώρησε στην αναστολή της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την συμπεριφορά του.

Όπως ανέφεραν: «Oι εικόνες που παρακολουθήσαμε στο συγκεκριμένο βίντεο είναι σοκαριστικές, δεν συνάδουν με συμπεριφορά επαγγελματία υγείας και εκθέτουν την κοινότητα των φυσικοθεραπευτών. Η επιστήμη της φυσικοθεραπείας έχει σαν βασικό σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και όχι την πρόκλησή του. Η συμπεριφορά του εν λόγω φυσικοθεραπευτή είναι απαράδεκτη, σε ένα 10χρονο παιδί και μάλιστα σε παιδί που είναι ΑμΕΑ».

Από το προηγούμενο καλοκαίρι υπάρχουν καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες της «κατασκήνωσης»

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ανάπηρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) μετά το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στη συγκεκριμένη «κατασκήνωση» και ήταν γνωστές, χωρίς όμως κανείς να παρεμβαίνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Από χθες σε όλα τα κανάλια παίζει ένα σοκαριστικό βίντεο κακοποίησης παιδιού σε ιδιωτικό κέντρο ειδικής αγωγής και αποκατάστασης. Είναι γενικευμένη η απέχθεια που προκαλεί ενώ και κάποιοι υποκριτικά εμφανίζονται έκπληκτοι.

Πρώτον, κακοποίηση καθημερινά δέχονται τα παιδιά μας, οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες από το σμπαράλιασμα του συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, της ειδικής αγωγής και αποκατάστασης, την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας.

Δεύτερον, για να μη μας λένε κάποιοι ότι γενικολογούμε, για το συγκεκριμένο κέντρο ο Ενιαίος, η ΣΕΑΑΝ και το ταξικό σωματείο των εργαζομένων του χώρου ΣΕΜΙΣΕΑ έχουν βγάλει επανειλημμένες καταγγελίες όπως το προηγούμενο καλοκαίρι για την παράνομη «κατασκήνωση» υπό άθλιες συνθήκες που λειτουργούσε η συγκεκριμένη επιχείρηση εν γνώσει της περιφέρειας στον Ωρωπό Αττικής.

Τρίτον, αυτό το βίντεο είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι κυνηγητό του κέρδους, επιχειρηματική δράση και προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων των παιδιών, των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, είναι σε αμείλικτο πόλεμο. Είναι αυτό που λέμε από χρόνια ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τη ζωή παιδιών, ανθρώπων που δεν μπορούν να προασπίσουν τον εαυτό τους στα χέρια ιδιωτών.

Δύο χρόνια το βίντεο έχει αποσιωπηθεί παρότι ήταν εις γνώση της διεύθυνσης, της ιδιοκτήτριας του κέντρου. Για να μην εκτεθεί το μαγαζί, η επιχείρηση. Η ιδιοκτησία σε όλα τα ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχει μείνει στο απυρόβλητο.

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες δεχόμαστε την κακοποίηση καθημερινά σαν αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής. Πολιτική που αναπαράγει την αναπηρία, επειδή δεν έχει δημόσιες δομές πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης. Πολιτική που αν δεν έχεις να πληρώσεις πετιέσαι στα αζήτητα στον δημόσιο και ακόμα περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα. Πολιτική που έδειξε το πιο άγριο πρόσωπό της στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες του καπιταλισμού μέσα στην πανδημία, που πρώτα θύματά της είναι τα φτωχά λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες».