Οι τρεις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε με την πανδημία σύμφωνα με τον Δημόπουλο

Τα εμβόλια δουλεύουν αποτελεσματικά στο να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση και νοσηλεία

Must Read

Στις τρεις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε με την πανδημία αναφέρθηκε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος όντας καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», ενώ μαζί με τον Καθηγητή Περιβαλλοντική του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη αναφέρθηκαν επίσης στον εμβολιασμό αλλά και στη μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο η ανοσιακή απόκριση μετά το εμβόλιο φαίνεται να είναι  μεγαλύτερη από την φυσική ανοσία, ενώ όπως επεσήμανε ο ιός έχει μεγάλη ικανότητα να μεταλλάσσεται. Σημείωσε δε ότι τα εμβόλια δουλεύουν αποτελεσματικά στο να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση και κατ’ επέκταση τη νοσηλεία.

Αναφερόμενος στην πανδημία, υπογράμμισε τις τρεις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε μια και καλή από αυτή. Όπως είπε το πρώτο είναι να αναπτυχθεί η ανοσία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεύτερον, να καλύψει η ανοσιακή απόκριση που αναπτύσσουμε την μετάλλαξη Δέλτα και τρίτον να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός σε πολυπληθή κράτη όπως η Αφρική.

Παράλληλα ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ ανέφερε πως υπάρχουν δεδομένα ότι η νόσηση με την μετάλλαξη Όμικρον καλύπτει την πιθανότητα να νοσήσουμε και από την Δέλτα. Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός και τόνισε ότι δεν είναι μια αθώα γρίπη αν κολλήσουμε την μετάλλαξη Όμικρον.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και συνεχιστεί ο εμβολιασμός μπορούμε να κατέβουμε σε πολύ χαμηλή διασπορά του ιού, δηλαδή θα μπορούσαμε να πέσουμε και κάτω από τα 3.000 κρούσματα.

Ανέφερε ακόμα ότι η πολύ μεγάλη διασπορά με επιμόλυνση του ιού έχει δώσει ένα μεγάλο ποσοστό φυσικής ανοσίας στην Όμικρον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This