Νίκη Κεραμέως: «Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα στα σχολεία, προχωράμε σε πρόσληψη 4.000 εκπαιδευτικών»

«Σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε»

Must Read

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας των σχολείων, η οποία «κύλησε ομαλά», όπως αναφέρει.

«Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων μας, η οποία κύλησε ομαλά. Με όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται και πάλι στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, στον οποίο τα παιδιά μας προσλαμβάνουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες, αναπτύσσονται κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά» είπε αρχικά η υπουργός.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε την σημασία των μαζικών ελέγχων, σημειώνοντας πως τα θετικά κρούσματα που προέκυψαν από τα σχολεία, απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για πρόσληψη εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο κάλυψης των αναγκών. «Την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων δρομολογήσαμε την πρόσληψη άνω των 4.000 πρόσθετων εκπαιδευτικών, για να καλύψουμε τις ανάγκες από νοσούντες εκπαιδευτικούς, για να μην λείψει κανείς στα παιδιά μας, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση» σημείωσε.

«Τρία κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων»

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων μαθητών αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα είναι μόλις 3 σε πάνω από 80.000. «Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης και την Επιτροπή Ειδικών για τον καταλυτικό τους ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων» επεσήμανε και συνέχισε: «Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο, τα δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται τόσο από τους εμβολιασμένους μαθητές όσο και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε πρωτύτερα».

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν. Ακόμη, σύμφωνα με την υπουργό εξακολουθεί να ισχύει το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος. Αν ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This