Εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση εκφράζουν οι ειδικοί, αλλά με μεγάλη προσοχή – Πώς θα εξελιχθεί η πανδημία

Νίκος Καπραβέλος: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους 40-60 ετών»

Must Read

Την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να εφησυχαστούμε επειδή σημειώνεται μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες εκφράζουν οι ειδικοί, αφού η μετάλλαξη Όμικρον και η μετάλλαξη Δέλτα είναι εδώ και συνεχίζουν να μεταδίδονται. Άλλωστε στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας και στα μέτρα που ισχύουν στη χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο διευθυντής της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία», Λευτέρης Ζέρβας μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» του OPEN, έκανε αναφορά στην πίεση, που εξακολουθούν να δέχονται τα νοσοκομεία.

Όπως είπε, το «Σωτηρία» είναι ασφυκτικά γεμάτο, ενώ το 40% των νοσηλειών αφορά στη μετάλλαξη Όμικρον και ασθενείς ηλικίας 40-60 ετών. «Μην περνάμε το μήνυμα ότι πέρασε. Υπάρχει αισιοδοξία αλλά η πανδημία είναι εδώ», τόνισε.

Νίκος Καπραβέλος: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους 40-60 ετών»

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, υπογράμμισε πως οι μονάδες είναι καλυμμένες στο 100%.

«Η μετάλλαξη Δέλτα άφησε ισχυρό αποτύπωμα με πολλούς νεκρούς και σαρώνει. Η μετάλλαξη Όμικρον αφήνει ανοσία», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος, κάνοντας παράλληλα σαφές πως κατά την άποψή του πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και στις ηλικίες 40-60 ετών που τα κρούσματα είναι πολλά.

Νίκος Τζανάκης: «Η πανδημική έξαρση είναι εδώ»

Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης εξέφρασε μία συγκρατημένοι αισιοδοξία, σημειώνοντας πως μετά την έκρηξη των κρουσμάτων φαίνεται πως έχουμε μια μικρή αποκλιμάκωση.

«Πουθενά δεν έγινε τόσο απότομη μείωση σε τόσες λίγες μέρες. Ίσως γιατί στις γιορτές έγιναν πολλά τεστ κι έτσι ανέβηκαν τα κρούσματα. Είναι σαν να πέρασε η Όμικρον, να έκαψε ό,τι ήταν και να έσβησε. Η θετικότητα έπεσε από το 25% στο 6%. Οι νοσηλείες όμως αυξήθηκαν 70%. Και 10% έφτασε η αύξηση στους διασωληνωμένους» είπε ο κ. Τζανάκης και συνέχισε: «Η πανδημική έξαρση είναι εδώ και εξελίσσεται αυτή τη στιγμή. Εύχομαι η πτώση κρουσμάτων να είναι πραγματική».

Το δικό του σχόλιο έκανε και ο πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και καρδιολόγος στη ΜΕΘ, Γιώργος Φερεντίνος, τονίζοντας πως η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι δραματική και πως υπάρχει πληρότητα 100% σε όλες τις κλίνες.

Εξήγησε δε, πως το προσωπικό έχει αποδεκατιστεί, καθώς 70 άτομα είναι σε καραντίνα και 90 σε αναστολή και επεσήμανε πως το ΕΣΥ πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει μία νέα δυνατή μετάλλαξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This