Χωρίς self test αυτή τη Δευτέρα οι μαθητές στις σχολικές τάξεις

Η διαδικασία αλλάζει και οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν το νέο self test τη Δευτέρα και να το παρουσιάσουν την Τρίτη

Must Read

Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και ήδη γονείς και μαθητές λένε… αντίο στα τρία self test που χρειάζονταν για να μπουν στις σχολικές τάξεις, καθώς αύριο Δευτέρα οι μαθητές θα πάνε στα σχολεία χωρίς να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

Έτσι, πρέπει να κάνουν self test τη Δευτέρα το βράδυ για να το παρουσιάσουν την Τρίτη, δηλαδή όπως ίσχυε και πριν τις γιορτές. Το self test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

Βασική αλλαγή στο καινούργιο πλαίσιο, σε σχέση με πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, είναι το ότι self test πρέπει να κάνουν όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη προκειμένου να μπουν στο σχολείο.

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

https://www.youtube.com/watch?v=lihq2RlIjcQ

Υποχρεωτικό το self test για όλους

Ο έλεγχος μέσω self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μαθητές και πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός τριμήνου εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό από 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιούν δύο self test 24ώρου την εβδομάδα.

Σε περίπτωση που το self test βγει θετικό, τότε θα πρέπει να πραγματοποιείται rapid test μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εφόσον αυτό είναι θετικό τότε το κρούσμα θα απομονώνεται και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης. Εάν το rapid test είναι αρνητικό, τότε επιστρέφει κανονικά στο σχολείο.

Aνεμβολίαστοι ή μη νοσήσαντες εντός τριμήνου εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό, για την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test ή PCR εντός 48ωρου και ένα self test εντός 24ωρου.

Από 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα κάνουν δύο rapid test ή PCR 48ωρου. Εάν το PCR βγει θετικό, τότε το κρούσματα απομονώνεται και εκδίδει κανονικά πιστοποιητικό. Εάν το rapid test βγει θετικό, πάλι απομονώνεται το κρούσμα, ωστόσο απαιτείται και θετικό PCR για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης.

Ο ΕΟΔΥ σημειώνει ότι για την ασφαλή επιστροφή συστήνεται αδιάλειπτη και ορθή χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95, N95, FFP2 ή ισοδύναμης) ή διπλής μάσκας έως την ολοκλήρωση τουλάχιστον δέκα ημερών από το θετικό τεστ για ασυμπτωματικά κρούσματα ή την ημερομηνία έναρξης συμπτωμάτων για τα συμπτωματικά κρούσματα.

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και γονέων έξω από την ΕΡΤ

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΡΤ πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και γονείς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Παράλληλα ζητούσαν μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα με όριο τα 15 παιδιά, άμεση χρήση όλων των κενών αιθουσών στα σχολεία, τακτικά δωρεάν τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, συνταγογράφηση μοριακών τεστ, πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, πρόσληψη νοσηλευτών στα σχολεία και πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία όπου αυτά παρουσιάζονται.

Διαβάστε επίσης: Επιστροφή στα θρανία με ημίμετρα, self tests στο… πόδι και στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This