Self-test για σχολεία: Πώς θα γίνουν αυτή την εβδομάδα

Must Read

Ξεκινά σήμερα η δεύτερη εβδομάδα επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες μετά τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, χωρίς ωστόσο να έχουν την υποχρέωση επίδειξης self test. Βάσει πρωτοκόλλου για την τρέχουσα εβδομάδα προβλέπεται η διενέργεια μόνο δύο αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Σήμερα το βράδυ, Δευτέρα 17/1 ή αύριο το πρωί Τρίτη 18/1, καλούνται να κάνουν τα self test μαθητές και εκπαιδευτικοί. Τα αποτελέσματα καλούνται να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα το πρωί της Τρίτης.

Την Παρασκευή το επόμενο self test

Επόμενος, και τελευταίος για την τρέχουσα εβδομάδα, έλεγχος για τον κορωνοϊό πρέπει να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα το πρωί της Παρασκευής, με την έλευση στα σχολεία, καθώς το self test μπορεί να γίνει μέχρι και 24 ώρες πριν την παρουσία στην εκπαιδευτική δομή.

Υπενθυμίζεται ότι η βασική αλλαγή στο πρωτόκολλο έχει να κάνει με το ότι υποχρέωση για self test έχουν όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως (εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι), καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, ώστε να έχουν πρόσβαση στις σχολικές μονάδες.

Πέραν αυτού, ήδη μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν προμηθευτεί 5 δωρεάν self test για τις ανάγκες των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τα Χριστούγεννα, ήτοι από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου του 2022.

Πώς γίνεται η δήλωση του αποτελέσματος

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρείται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Εάν το self test βγει θετικό, τότε θα πρέπει να πραγματοποιείται rapid test μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εφόσον αυτό είναι θετικό, τότε το κρούσμα θα απομονώνεται και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης. Σε περίπτωση που το rapid test είναι αρνητικό, τότε επιστρέφει κανονικά στο σχολείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This