18/5/2022

Καταγγελία για το Νοσοκομείο Κέρκυρας: Πρόστιμο-τιμωρία 10.000 ευρώ σε δύο υπαλλήλους!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν τη διοίκηση του Νοσοκομείου ότι επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ σε δύο υπαλλήλους, για ατύχημα φθοράς ιατρικού εργαλείου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «κατά την διαδικασία εφαρμογής του πρωτοκόλλου αποστείρωσης ιατρικού εργαλείου, υπήρξε ατύχημα φθοράς του. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου επέβαλε για τη φθορά του σε δύο υπαλλήλους χρηματική ποινή με στέρηση μισθού και καταλογισμό αποζημίωσης περίπου 10.000 ευρώ όσο το κόστος αγοράς του ιατρικού εργαλείου».

Και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο: «Στέλνει την απόφαση για τον καταλογισμό του υπέρογκου ποσού στο Ελεγκτικό Συνέδριο!!! Δεν έχει προηγούμενο κάτι τέτοιο!!!»

Ζητείται η ανάκληση της «απαράδεκτης», όπως χαρακτηρίζεται, απόφασης και επισημαίνεται: «Ιατρικά εργαλεία έχουν χαλάσει στην Κέρκυρα και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε!!! Μήνυμα ότι από εδώ και στο εξής ότι ιατρικό μηχάνημα φθείρεται ακόμη και λόγω παλαιότητας θα πληρώνεται από τον ‘υψηλό μισθό’ των 800 ευρώ του υγειονομικού προσωπικού».

Και σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ: «Από την αποθέωση, τα χειροκροτήματα περάσαμε στις άδικες εξοντωτικές πειθαρχικές ποινές και πρόστιμα στους ήρωες της πανδημίας όπως μας αποκαλούσαν».

Ακόμα πιο σκληρή, είναι η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων, το οποίο επιτίθεται στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «έχει κάνει καθημερινή της ρουτίνα να οδηγεί το προσωπικό σε απολογίες, σε ΕΔΕ, σε εξαντλητικά χρηματικά πρόστιμα, προσφεύγοντας σε κάθε μέσο τρομοκρατίας και εκφοβισμού»

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Κέρκυρας:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Απέλπιδες οι προσπάθειες της διορισμένης διοίκησης του Νοσοκομείου της Κέρκυρας να κρύψει τις τεράστιες προσωπικές και κυβερνητικές της ευθύνες, οι οποίες οδηγούν τα Νοσοκομεία της χώρας και το ΕΣΥ στη διάλυση του.

Μια Διοίκηση που αδιαφορεί προκλητικά για το γεγονός ότι μετά από 2 και πλέον χρόνια Πανδημίας το προσωπικό λειτουργεί στα όρια και τις αντοχές του για να κρατήσει όρθιο το Νοσοκομείο μας.

Μια Διοίκηση που επιλέγει να πορεύεται το δρόμο σύγκρουσης, της απαξίας, των προσβολών και της τιμωρίας εις βάρος του προσωπικού, επιδιδόμενη σε ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι διώξεων με στοιχεία προσωπικής και κομματικής εμπάθειας.

Μια Διοίκηση που έχει κάνει καθημερινή της ρουτίνα να οδηγεί το προσωπικό σε απολογίες, σε ΕΔΕ, σε εξαντλητικά χρηματικά πρόστιμα, προσφεύγοντας σε κάθε μέσο τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Μια Διοίκηση που ήδη έχει αρχίσει να ξεπερνάει και το χειρότερο της εαυτό, καθώς μετά το «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν» προχωράει ένα βήμα παραπάνω, επιδιώκοντας αυτή τη φορά να καταστρέψει υπηρεσιακά και οικονομικά δύο εργαζόμενους από το τμήμα της αποστείρωσης. Ο λόγος που προφασίζεται; Το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία εφαρμογής του πρωτοκόλλου αποστείρωσης ιατρικού εργαλείου, υπήρξε ατύχημα φθοράς του. Επισημαίνεται δε ότι παρόμοιο εργαλείο είχε ξαναχαλάσει πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξεως και η Διοίκηση το είχε αντικαταστήσει.

Αυτή τη φορά λοιπόν, ο Διοικητής μεθόδευσε πλειοψηφική απόφαση του διορισμένου ΔΣ του Νοσοκομείου, αποφασίζοντας να επιβάλει στους δύο εργαζόμενους χρηματική ποινή με στέρηση 5 ημερών και καταλογισμό αποζημίωσης περίπου 10.000 ευρώ, στέλνοντας την απόφαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο!!!

Η απόφαση για καταλογισμό αποζημίωσης από εργαζόμενους, για φθορά ιατρικού εξοπλισμού, εν ώρα υπηρεσίας, απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

Ως φαίνεται, η Διοίκηση επιλέγει τον παραλογισμό και την κορύφωση της σύγκρουσης της με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, οδηγώντας τους στην απόγνωση και τον φόβο για το ενδεχόμενο να επιφορτιστούν με το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης ιατρικο-μηχανολογικού εξοπλισμού εάν κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους υπάρξει φθορά, ατύχημα ή βλάβη!!!

Μα εάν αυτή η πρωτοφανής απόφαση δεν αποτελεί παραλογισμό, τότε αποτελεί δίωξη με σκοπιμότητα, καθώς ένας από τους δύο εργαζόμενους τυγχάνει να είναι η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Κέρκυρας .!!!

Είναι ηλίου φαεινότερο πως η Διοίκηση έψαχνε αρκετό καιρό για να βρει τρόπο πολιτικής, συνδικαλιστικής και υπηρεσιακής δίωξης της Προέδρου και κατ επέκταση εκφοβισμού και ψυχολογικής εξάντλησης όλων των εργαζόμενων που αυτή εκπροσωπεί!!!

Προφανής η σκοπιμότητα αυτής της απόφασης του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Μέσω του πρόσωπου της Προέδρου να πληγεί ο θεσμός του Σωματείου και κάθε έννοια συλλογικότητας και αλληλεγγύης, να φιμωθούν οι εργαζόμενοι για να μην ασκείται καμία δυσάρεστη κριτική στα πεπραγμένα της Διοίκησης και της Κυβέρνησης.

Θυμίζουμε δε ότι παρόμοιες αποφάσεις, τιμωρητικού χαρακτήρα, με χρηματικά πρόστιμα είχε λάβει και λίγο καιρό πριν, εις βάρος γιατρών εγνωσμένου κύρους, όπως στον Διευθυντή κ. Χριστοδούλου και τον γυναικολόγο Χριστοδούλου, μα και εις βάρος μαγείρων . Να θυμίσουμε ότι με προσβλητική συμπεριφορά , απαξιώνοντας τον ίδιο τον Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Βερβιτσίωτη τον ανάγκασε να παραιτηθεί από την θέση την οποία κατείχε .

Έφτασε μάλιστα πριν λιγες μέρες παρουσία των τριών σωματείων και μελών του ΔΣ στο σημείο να απειλήσει? να προειδοποιήσει?ότι οποιαδήποτε βλάβη σε οποιοδήποτε μηχάνημα του νοσοκομείου, θα χρεώνεται στον εργαζόμενο !!!

Η Κυβερνητική επιδίωξη να διαλύσει το ΕΣΥ και να ιδιωτικοποιήσει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, εν μέσω πανδημίας, βρίσκει αντίσταση στο έμψυχο δυναμικό των Νοσοκομείων και των Κ.Υ. της χώρας, το οποίο με ζήλο και αυτοθυσία δίνει τη μάχη προάσπισης της ανθρώπινης ζωής, και ως φαίνεται αυτό τους ενοχλεί.

Πλέον, η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, είναι καθημερινή, ολομέτωπη, με ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, με εμπαθώς κομματικά κριτήρια.

Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί όμως, είναι ότι αυτοί είναι περαστικοί και σύντομα θα κριθούν για τις αποφάσεις και τις πράξεις τους.

Όμως, καλό είναι, έστω και τώρα, να συνειδητοποιήσουν πως το ΕΣΥ είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι, που το κρατάμε όρθιο με νύχια και με δόντια. Με την χρηματοδότηση να κόβεται ολοένα και περισσότερο, χωρίς προσλήψεις του τόσο αναγκαίο προσωπικού, με συχνά απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Γιατί, το να εργάζεσαι στα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Ελλάδας, παρά τις διαρκώς επιδεινούμενες, άθλιες συνθήκες, απαιτεί σεβασμό και ζήλο για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της Ανθρώπινης Ζωής. Αυτό είναι το χρέος μας και αυτό κάνουμε πράξη την κάθε ημέρα που περνάει.

Ας καταλάβουν λοιπόν ότι Δεν φοβόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν γονατίζουμε μπροστά στις αντικοινωνικές πρακτικές της οιασδήποτε  περαστικής, ανεπαρκούς και κομματικά φανατικής Διοίκησης και της Κυβέρνησης που υπηρετεί!!!

Αυτονόητα λοιπόν, και σε αυτή την περίπτωση, εκφράζουμε τη πλήρη στήριξη μας στους συνάδελφους μας που υφίστανται αυτή τη δίωξη, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν με όλες τους της δυνάμεις το Σωματείο μας και σαφώς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ,  εδώ και τώρα, ΑΡΣΗ της απόφασης όπου ως σκοπό έχει να επιβάλει τη φίμωση και να καταστρέψει δύο συνάδελφους – εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ είναι η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και η προστασία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ, για το σύνολο της κοινωνίας της Κέρκυρας!!!

Και για αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, με όλες μας τις δυνάμεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

Μάθε πώς κερδίζεις πληρώνοντας το λογαριασμό ρεύματος ή φυσικού αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΘ: Εξιχνιάστηκε έγκλημα 7 χρόνια μετά – Την σκότωσε και έφυγε από τη χώρα

Ήταν 19 Αυγούστου το 2015, όταν μια 40χρονη γυναίκα εντοπίστηκε αναίσθητη και μέσα σε...

Εμφάνιση… πλανητάρχη από τον Αρτέμη Σώρρα!

Η επανεμφάνιση του Αρτέμη Σώρρα είναι γεγονός. Σε κάποια εξοχική κατοικία βρέθηκε ο επικεφαλής...

Σήμερα οι αποφάσεις για τις μάσκες – Που θα παραμείνουν

Ημέρα αποφάσεων η σημερινή, καθώς η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα αποφανθεί για την κατάργηση...

«Χρυσάφι» τα κεράσια: Μέχρι και 18 ευρώ σε μανάβικα!

Στις λαϊκές αγορές μπορούν οι καταναλωτές να τα βρουν φθηνότερα

Η αντίδραση της μητέρας της Κάρολαϊν για την ποινή στον Μπάμπη – Οργή με τις απαιτήσεις του πιλότου

Απόλυτη ανακούφιση ένιωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς στο άκουσμα της ποινής που επιβλήθηκε...

Δραματική έκκληση της αδελφής του αγνοούμενου Θύμιου Μπουγά

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Θύμιος Μπουγάς από τον...

Θεσσαλονίκη: Έβαλε 133 ευρώ βενζίνη και έγινε… καπνός!

Γέμισε το ρεζερβουάρ του και δεν πλήρωσε...

Η απόφαση για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη: Ισοβίτες και πάλι, ή όχι οι κατηγορούμενοι;

Το δικαστήριο μετά το μεσημέρι ή το απόγευμα θα εκδώσει την ετυμηγορία του για τους δύο δολοφόνους της φοιτήτριας που αφού τη βίασαν, τη χτύπησαν και την πέταξαν στα βράχια

Κακοκαιρία «εξπρές»: Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές θα «πέσει» αισθητά ο υδράργυρος

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurovision: Η Ευρώπη στήριξε τους Ουκρανούς, ενώ το 1976 έστησε στον τοίχο τη Μαρίζα Κωχ για την τουρκική εισβολή

Eurovision με επιλεκτική... αμνησία, γεωπολιτικά παιχνίδια, ισπανικό οφθαλμόλουτρο και...

Φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA από τον Άρη δίνει τροφή σε νέες θεωρίες…

Σάλο προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία που...

Νεκρός 42χρονος που έπεσε από την γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 42χρονος άνδρας που πήδηξε στο...

Σάλος στη Eurovision! Ακυρώθηκε το 10άρι που έδωσε στην Ελλάδα η Ρουμανία

Σφοδρές αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός...

Μαρία Ψάλτη: Ξεσπά η κόρη του Στάθη Ψάλτη για την εκταφή του

Ούτε μετά θάνατον δεν μπορεί να ησυχάσει η ψυχή...

Τον Στέλιο, ρε παιδιά;

Η απόλυτη ντροπή: έκλεψαν τη χάλκινη προτομή του Στέλιου...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ