Καταγγελία για το Νοσοκομείο Κέρκυρας: Πρόστιμο-τιμωρία 10.000 ευρώ σε δύο υπαλλήλους!

Συντάκτης: Newsroom

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν τη διοίκηση του Νοσοκομείου ότι επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ σε δύο υπαλλήλους, για ατύχημα φθοράς ιατρικού εργαλείου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «κατά την διαδικασία εφαρμογής του πρωτοκόλλου αποστείρωσης ιατρικού εργαλείου, υπήρξε ατύχημα φθοράς του. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου επέβαλε για τη φθορά του σε δύο υπαλλήλους χρηματική ποινή με στέρηση μισθού και καταλογισμό αποζημίωσης περίπου 10.000 ευρώ όσο το κόστος αγοράς του ιατρικού εργαλείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο: «Στέλνει την απόφαση για τον καταλογισμό του υπέρογκου ποσού στο Ελεγκτικό Συνέδριο!!! Δεν έχει προηγούμενο κάτι τέτοιο!!!»

Ζητείται η ανάκληση της «απαράδεκτης», όπως χαρακτηρίζεται, απόφασης και επισημαίνεται: «Ιατρικά εργαλεία έχουν χαλάσει στην Κέρκυρα και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε!!! Μήνυμα ότι από εδώ και στο εξής ότι ιατρικό μηχάνημα φθείρεται ακόμη και λόγω παλαιότητας θα πληρώνεται από τον ‘υψηλό μισθό’ των 800 ευρώ του υγειονομικού προσωπικού».

Και σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ: «Από την αποθέωση, τα χειροκροτήματα περάσαμε στις άδικες εξοντωτικές πειθαρχικές ποινές και πρόστιμα στους ήρωες της πανδημίας όπως μας αποκαλούσαν».

Ακόμα πιο σκληρή, είναι η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων, το οποίο επιτίθεται στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «έχει κάνει καθημερινή της ρουτίνα να οδηγεί το προσωπικό σε απολογίες, σε ΕΔΕ, σε εξαντλητικά χρηματικά πρόστιμα, προσφεύγοντας σε κάθε μέσο τρομοκρατίας και εκφοβισμού»

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Κέρκυρας:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Απέλπιδες οι προσπάθειες της διορισμένης διοίκησης του Νοσοκομείου της Κέρκυρας να κρύψει τις τεράστιες προσωπικές και κυβερνητικές της ευθύνες, οι οποίες οδηγούν τα Νοσοκομεία της χώρας και το ΕΣΥ στη διάλυση του.

Μια Διοίκηση που αδιαφορεί προκλητικά για το γεγονός ότι μετά από 2 και πλέον χρόνια Πανδημίας το προσωπικό λειτουργεί στα όρια και τις αντοχές του για να κρατήσει όρθιο το Νοσοκομείο μας.

Μια Διοίκηση που επιλέγει να πορεύεται το δρόμο σύγκρουσης, της απαξίας, των προσβολών και της τιμωρίας εις βάρος του προσωπικού, επιδιδόμενη σε ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι διώξεων με στοιχεία προσωπικής και κομματικής εμπάθειας.

Μια Διοίκηση που έχει κάνει καθημερινή της ρουτίνα να οδηγεί το προσωπικό σε απολογίες, σε ΕΔΕ, σε εξαντλητικά χρηματικά πρόστιμα, προσφεύγοντας σε κάθε μέσο τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Μια Διοίκηση που ήδη έχει αρχίσει να ξεπερνάει και το χειρότερο της εαυτό, καθώς μετά το «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν» προχωράει ένα βήμα παραπάνω, επιδιώκοντας αυτή τη φορά να καταστρέψει υπηρεσιακά και οικονομικά δύο εργαζόμενους από το τμήμα της αποστείρωσης. Ο λόγος που προφασίζεται; Το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία εφαρμογής του πρωτοκόλλου αποστείρωσης ιατρικού εργαλείου, υπήρξε ατύχημα φθοράς του. Επισημαίνεται δε ότι παρόμοιο εργαλείο είχε ξαναχαλάσει πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξεως και η Διοίκηση το είχε αντικαταστήσει.

Αυτή τη φορά λοιπόν, ο Διοικητής μεθόδευσε πλειοψηφική απόφαση του διορισμένου ΔΣ του Νοσοκομείου, αποφασίζοντας να επιβάλει στους δύο εργαζόμενους χρηματική ποινή με στέρηση 5 ημερών και καταλογισμό αποζημίωσης περίπου 10.000 ευρώ, στέλνοντας την απόφαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο!!!

Η απόφαση για καταλογισμό αποζημίωσης από εργαζόμενους, για φθορά ιατρικού εξοπλισμού, εν ώρα υπηρεσίας, απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

Ως φαίνεται, η Διοίκηση επιλέγει τον παραλογισμό και την κορύφωση της σύγκρουσης της με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, οδηγώντας τους στην απόγνωση και τον φόβο για το ενδεχόμενο να επιφορτιστούν με το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης ιατρικο-μηχανολογικού εξοπλισμού εάν κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους υπάρξει φθορά, ατύχημα ή βλάβη!!!

Μα εάν αυτή η πρωτοφανής απόφαση δεν αποτελεί παραλογισμό, τότε αποτελεί δίωξη με σκοπιμότητα, καθώς ένας από τους δύο εργαζόμενους τυγχάνει να είναι η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Κέρκυρας .!!!

Είναι ηλίου φαεινότερο πως η Διοίκηση έψαχνε αρκετό καιρό για να βρει τρόπο πολιτικής, συνδικαλιστικής και υπηρεσιακής δίωξης της Προέδρου και κατ επέκταση εκφοβισμού και ψυχολογικής εξάντλησης όλων των εργαζόμενων που αυτή εκπροσωπεί!!!

Προφανής η σκοπιμότητα αυτής της απόφασης του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Μέσω του πρόσωπου της Προέδρου να πληγεί ο θεσμός του Σωματείου και κάθε έννοια συλλογικότητας και αλληλεγγύης, να φιμωθούν οι εργαζόμενοι για να μην ασκείται καμία δυσάρεστη κριτική στα πεπραγμένα της Διοίκησης και της Κυβέρνησης.

Θυμίζουμε δε ότι παρόμοιες αποφάσεις, τιμωρητικού χαρακτήρα, με χρηματικά πρόστιμα είχε λάβει και λίγο καιρό πριν, εις βάρος γιατρών εγνωσμένου κύρους, όπως στον Διευθυντή κ. Χριστοδούλου και τον γυναικολόγο Χριστοδούλου, μα και εις βάρος μαγείρων . Να θυμίσουμε ότι με προσβλητική συμπεριφορά , απαξιώνοντας τον ίδιο τον Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Βερβιτσίωτη τον ανάγκασε να παραιτηθεί από την θέση την οποία κατείχε .

Έφτασε μάλιστα πριν λιγες μέρες παρουσία των τριών σωματείων και μελών του ΔΣ στο σημείο να απειλήσει? να προειδοποιήσει?ότι οποιαδήποτε βλάβη σε οποιοδήποτε μηχάνημα του νοσοκομείου, θα χρεώνεται στον εργαζόμενο !!!

Η Κυβερνητική επιδίωξη να διαλύσει το ΕΣΥ και να ιδιωτικοποιήσει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, εν μέσω πανδημίας, βρίσκει αντίσταση στο έμψυχο δυναμικό των Νοσοκομείων και των Κ.Υ. της χώρας, το οποίο με ζήλο και αυτοθυσία δίνει τη μάχη προάσπισης της ανθρώπινης ζωής, και ως φαίνεται αυτό τους ενοχλεί.

Πλέον, η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, είναι καθημερινή, ολομέτωπη, με ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, με εμπαθώς κομματικά κριτήρια.

Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί όμως, είναι ότι αυτοί είναι περαστικοί και σύντομα θα κριθούν για τις αποφάσεις και τις πράξεις τους.

Όμως, καλό είναι, έστω και τώρα, να συνειδητοποιήσουν πως το ΕΣΥ είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι, που το κρατάμε όρθιο με νύχια και με δόντια. Με την χρηματοδότηση να κόβεται ολοένα και περισσότερο, χωρίς προσλήψεις του τόσο αναγκαίο προσωπικού, με συχνά απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Γιατί, το να εργάζεσαι στα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Ελλάδας, παρά τις διαρκώς επιδεινούμενες, άθλιες συνθήκες, απαιτεί σεβασμό και ζήλο για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της Ανθρώπινης Ζωής. Αυτό είναι το χρέος μας και αυτό κάνουμε πράξη την κάθε ημέρα που περνάει.

Ας καταλάβουν λοιπόν ότι Δεν φοβόμαστε, Δεν υποκύπτουμε, Δεν γονατίζουμε μπροστά στις αντικοινωνικές πρακτικές της οιασδήποτε  περαστικής, ανεπαρκούς και κομματικά φανατικής Διοίκησης και της Κυβέρνησης που υπηρετεί!!!

Αυτονόητα λοιπόν, και σε αυτή την περίπτωση, εκφράζουμε τη πλήρη στήριξη μας στους συνάδελφους μας που υφίστανται αυτή τη δίωξη, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν με όλες τους της δυνάμεις το Σωματείο μας και σαφώς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ,  εδώ και τώρα, ΑΡΣΗ της απόφασης όπου ως σκοπό έχει να επιβάλει τη φίμωση και να καταστρέψει δύο συνάδελφους – εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ είναι η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και η προστασία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ, για το σύνολο της κοινωνίας της Κέρκυρας!!!

Και για αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, με όλες μας τις δυνάμεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς τρόλεϊ η Αθήνα για έξι ώρες λόγω στάσης εργασίας

Ποιες ώρες τραβούν «χειρόφρενο»

«Άσε, τα έκανα σκ…» – Ξυπνούν μνήμες από την άγρια δολοφονία της...

Οι φρικτές μνήμες από τη δολοφονία της 69χρονης Ουρανίας Γερολύμου για μiα... τηλεόραση και 100 ευρώ μέσα στο σπίτι της, στο Ασγούρου Ρόδου, στις...

Ο «Ακάλυπτος», η «Ευτέρπη» και ο «Σώτος» ξάφριζαν ηλικιωμένους

Νέα στοιχεία, που προκαλούν οργή, έρχονται στο φως για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης των Ρομά που, παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ και έχοντας...

Περονόσπορος στη Βουλή: Θετικός και ο Νίκος Παππάς στον κορονοϊό

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού και στην Βουλή! Ήδη και ο Νίκος Παππάς ενημέρωσε σχετικά, αναρτώντας φωτογραφία με το θετικό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, πως...

Σφοδρή σύγκρουση με έναν σοβαρά τραυματία στο Χαλάνδρι – Δείτε το βίντεο από το...

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Τρίτης σε τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή του Χαλανδρίου. Δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά κοντά στην γέφυρα του...

Τζακ Ποτ στο Τζόκερ: 3.200.000 ευρώ μεταφέρονται για την Πέμπτη!

ΤΖΑΚ ΠΟΤ σημειώθηκε στο Τζόκερ στην κλήρωση της Τρίτης (3/10). Το ποσό των 3.200.000 ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Πέμπτης (5/10). Οι κληρωθέντες αριθμοί...

ΦΕΚ του υπουργείου Παιδείας ευνοεί μαθητές ιδιωτικών σχολείων στις Πανελλήνιες – Τι καταγγέλλουν οι...

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) προχώρησε σε μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία για την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να ευνοήσει ιδιωτικά σχολεία στις...

Συνεργάτης του Καλατράβα για το «χαμένο» εγχειρίδιο του ΟΑΚΑ: Αστεία πράγματα – Μπορούσαν να...

Διαψεύδονται οι παιδαριώδεις δικαιολογίες και ανατρέπονται οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί

Αυτοκίνητο με οικογένεια «καρφώθηκε» σε κολόνα

Στη διασταύρωση 22 στον στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο, με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε οικογένεια, να «καρφώνεται» σε κολόνα φωτισμού.Σύμφωνα με...

«Η Μάγισσα»: Η Δαμιανή έβαλε στην θέση της την Μεταξία και το Twitter την...

Άλλο ένα επεισόδιο της σειράς του ΑΝΤ1 «Η Μάγισσα» το βράδυ της Τρίτης και το Twitter πήρε φωτιά. Οι χρήστες αποθέωσαν την αρχόντισσα Δαμιανή, την...

Δύο επιθέσεις σε ανηλίκους στον ΗΣΑΠ – Στο νοσοκομείο 13χρονος με σπασμένα δάχτυλα

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί η βία μεταξύ ανηλίκων με τα περιστατικά να πληθαίνουν διαρκώς. Ιδιαίτερος προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ και τους γονείς, οι οποίοι βλέπουν...

«Ψέμα ότι η οικογένεια του κρεοπώλη πλήρωσε την κηδεία» – Ανασφάλιστη η 50χρονη Άννα...

Ούτε ένα τηλέφωνο δεν πήρε ο κρεοπώλης την οικογένεια της 50χρονης εργαζόμενης που βρήκε φριχτό θάνατο στο κατάστημά του στο Μεσολόγγι, ενώ καθάριζε τη...

«Το Ποδηλατοδρόμιο σε κάθε βροχή έμπαζε νερά» – Τι αναφέρει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χρήστος...

«Έχουμε αφιερώσει τόσα πολλά χρήματα σε ένα έργο που είναι 20 ετών και κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φάντασμα» Λουπασάκη στον γάμο του Γιώργου Αγγελόπουλου με τη Δήμητρα Βαμβακούση

Ενα τεράστιο ερωτηματικό σχετικά με την απουσία του πατέρα Δημήτριου Λουπασάκη «σκίασε» χθες τον γάμο του Γιώργου Αγγελόπουλου με τη Δήμητρα Βαμβακούση στο εκκλησάκι...

Φρίκη με τη μητέρα που αποκεφάλισε το παιδί της και μετά το έφαγε

Αναβίωσε το φρικτό έγκλημα στην Αίγυπτο που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, με τη μητέρα που τεμάχισε το αγοράκι της και στη συνέχεια το έφαγε. Η...

Δημήτρης Παπανώτας για Fame Story: «Με Fipster και Μ. Σολωμού καθηγητές τα παιδιά θα βγουν “φωστήρες”»

Μετά από αρκετά χρόνια το Fame Story επέστρεψε στις τηλεοπτικές μας οθόνες και έκανε πρεμιέρα στο Star το προηγούμενο Σάββατο.Η κάμερα της εκπομπής «Happy...

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Από την αλαζονεία στην απόλυτη ταπείνωση

Η επίσημη θέση της Ειρήνης Αγαπηδάκη είναι αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. Στην πραγματικότητα κανείς δεν θα το φανταζόταν, αν κρίνει από το πώς συμπεριφέρεται. Με...

«Ψέμα ότι η οικογένεια του κρεοπώλη πλήρωσε την κηδεία» – Ανασφάλιστη η 50χρονη Άννα που διαμελίστηκε στη μηχανή του κιμά

Ούτε ένα τηλέφωνο δεν πήρε ο κρεοπώλης την οικογένεια της 50χρονης εργαζόμενης που βρήκε φριχτό θάνατο στο κατάστημά του στο Μεσολόγγι, ενώ καθάριζε τη...

Απογοητευμένος ο πολίτης που έλεγε ότι θα τα φτιάξει όλα ο Μητσοτάκης

Viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες ο πολίτης που μίλησε σε δημοσιογράφο του Mesogios News, εκφράζοντας την βεβαιότητά του...

Δόμνα, πάρ’ το αλλιώς

Στις δεύτερες εκλογές ψήφισα Ν.Δ. και κάλεσα και τον κόσμο να το κάνει για να έχει ισχυρή εντολή. Αυτό μου δίνει, ως ενεργός πολίτης,...
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ