Δίχως τέλος η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία όλης της χώρας!

«Πλημμυρίζουν» από ασθενείς της Ομικρον, ενώ παραμένει υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων από το προηγούμενο κύμα

Must Read

Μεγάλοι απόντες από τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό είναι ακόμα μια φορά τα ιδιωτικά νοσοκομεία με τις ευλογίες της κυβέρνησης, την ώρα που η επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στο ήδη ταλαιπωρημένο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας.

Η μεγάλη πίεση συνεχίζει να ασκείται στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, που γονατίζουν από τον αυξημένο αριθμό εισαγωγών, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν ακόμη διασωληνωμένους ασθενείς από το προηγούμενο πανδημικό κύμα. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι πως η πίεση έχει διασπαρεί στα νοσοκομεία όλης της επικράτειας, με το Νοσοκομείο Χανίων να είναι χθες ασφυκτικά γεμάτο, αλλά και αυτά της Πάτρας να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Ξεκινώντας από την Κρήτη, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλου του νησιού ανέρχεται σε 244, ενώ μικρή αύξηση υπάρχει και στους διασωληνωμένους, που είναι 28. Από τους 244, οι 206 νοσηλεύονται στις κλινικές Covid των νοσοκομείων. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι πως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση στο ΠΑΓΝΗ, με τον αριθμό των ασθενών να φτάνει τους 70. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Χανίων, στις δύο κλινικές του οποίου η πληρότητα Covid ήταν 100% το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ.

Μεγάλη είναι η πίεση και στα νοσοκομεία της Πάτρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τα 42 επιβεβαιωμένα κρούσματα που προσήλθαν να εξεταστούν το Σάββατο στην εφημερία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, τα 22 εισήχθησαν στις κλινικές για νοσηλεία! Την ίδια ημέρα προσήλθαν στο νοσοκομείο και 33 ύποπτα περιστατικά. Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο νοσηλεύονται 111 ασθενείς στις κλινικές, πέντε περιστατικά στην Παιδιατρική, τέσσερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και 12 στις ΜΕΘ Covid-19, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται 93 ασθενείς στις κλινικές και 12 στις ΜΕΘ κορωνοϊού.

Η συνύπαρξη της Ομικρον με τη Δέλτα το μεγάλο πρόβλημα

Η συνύπαρξη της άκρως μεταδοτικής Ομικρον με τη Δέλτα, που ακόμα οδηγεί πολλούς ασθενείς σε νοσηλεία, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε διασωλήνωση σε ΜΕΘ, έχει άμεσο αντίκτυπο στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνουν γιατροί του πεδίου, πλέον το πρόβλημα είναι διττό, καθώς, πέραν των γεμάτων ΜΕΘ, προβλήματα υπάρχουν πλέον και στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, τα οποία «πλημμυρίζουν» από ασθενείς που πιθανόν να χρήζουν νοσηλείας.

Όμως δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες, με αποτέλεσμα πολυήμερες αναμονές και καθυστερήσεις. Το εντυπωσιακό είναι πως μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ προσπαθεί να εφαρμόσει τη ρύθμιση (άρθρο 164, Ν. 4876, 23/12/21) που είχε περάσει στα μουλωχτά παραμονές Χριστουγέννων, ώστε οι γιατροί των χειρουργικών τμημάτων δημόσιων νοσοκομείων να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτικές κλινικές.

Όπως επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ, η απαράδεκτη αυτή ρύθμιση εξυπηρετεί ταυτόχρονα τόσο την ενίσχυση της εμπορευματικής λειτουργίας των νοσοκομείων και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας όσο και την επαναμετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε μονοθεματικά που θα ασχολούνται αποκλειστικά με ασθενείς Covid και όχι με λοιπές παθήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This