Τρόμος στο Ηράκλειο: Φωτιά σε Νηπιαγωγείο εν ώρα λειτουργίας!

Μετά τις καταρρεύσεις, άρχισαν και οι φωτιές…

Must Read

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο 23ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου χθες, το οποίο ευτυχώς δεν είχε άσχημη κατάληξη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της διευθύντριας και των εκπαιδευτικών.

Όπως καταγγέλλει με δήλωση-καταπέλτη η διεύθυνση του σχολείου, πήραν φωτιά τα φώτα της οροφής λόγω διαρροής νερού από τον ταρατσόκηπο του κτηρίου, ενώ το νηπιαγωγείο λειτουργούσε και ήταν γεμάτο παιδάκια!

Τα φλεγόμενα κομμάτια της οροφής άρχισαν να πέφτουν στο πάτωμα και μόνο χάρη στη γρήγορη αντίδραση της διευθύντριας που άρπαξε τον πυροσβεστήρα και των εκπαιδευτικών που έβγαλαν άμεσα και με ασφάλεια τα παιδάκια από το κτήριο, δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό, ή κάτι χειρότερο…

φωτό: flashnews.gr

Τα ακατάλληλα σχολικά κτήρια ολοένα και πιο συχνά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, αλλά παρόλα αυτά, κανενός αρμοδίου το αυτί δεν ιδρώνει.

Διαβάστε ακόμα: Δημόσια σχολεία ώρα μηδέν: Εκτός από σοβάδες, πέφτουν και τα στέγαστρα!

Η σχετική ανακοίνωση:

Φωτιά στο Νηπιαγωγείο εν ώρα λειτουργίας – Λύση εδώ και τώρα για την επικίνδυνη διαρροή στο σχολείο – Αμεσος κίνδυνος για παιδιά και προσωπικό.

Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας (κορονοϊός, άνοιγμα με ελλιπή πρωτόκολλα προστασίας, σεισμοί κτλ) ήρθε να προστεθεί και ο άμεσος κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και για τη ζωή τους

Το χθεσινό (17/1) περιστατικό στο σχολείο μας ήταν εξαιρετικά σοβαρό και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Λόγω της μόνιμης και εδώ και χρόνια επισημανθείσας διαρροής νερού από τον ταρατσόκηπο του κτιρίου, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα στα φώτα της οροφής, μέσα στο γραφείο διδασκόντων. Εν ώρα μαθήματος και ενώ το σχολείο ήταν γεμάτο παιδιά, ήχησε το αυτόματο σύστημα πυρασφάλειας (σύστημα ειδοποίησης και όχι κατάσβεσης). Η διευθύντρια κ. Τόνια Περράκη, έφυγε από την τάξη της και πήγε στο σημείο, όπου και διαπίστωσε καπνό και φλόγα ενώ είδε με τρόμο φλεγόμενα κομμάτια από τα πάνελ της οροφής να πέφτουν στο δάπεδο. Με δική της αυτοθυσία πήρε τον πυροσβεστήρα και κατάφερε να σβήσει μόνη της τη φωτιά, πριν φτάσει η Πυροσβεστική, ενώ την ίδια ώρα οι άλλες δασκάλες εκκένωναν το κτίριο βγάζοντας τα παιδιά στην αυλή. 

Το πρόβλημα με τον ταρατσόκηπο έχει επισημανθεί εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια αλλά δυστυχώς δεν έχει διατεθεί η αντίστοιχη πίστωση από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου για την αποξήλωσή του. Ο ταρατσόκηπος ήταν «προαπαιτούμενο» για την κατασκευή του σχολείου ως «βιοκλιματικό» κτίριο. Ωστόσο, σχεδόν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου παρουσιάστηκαν κακοτεχνίες και προβλήματα με εισροή υδάτων στον εσωτερικό χώρο του σχολείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This