Επιμένει η οικογένεια Παντελίδη: Η Κυριάκου οδηγούσε το τζιπ – Ιατροδικαστής: Είμαι 1.000% σίγουρος ότι ήταν η οδηγός!

«Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης (...) δεν θα μπορούσε να οδηγήσει» ο αδικοχαμένος τραγουδιστής

Must Read

Πεπεισμένος εμφανίστηκε σήμερα ο ιατροδικαστής, πραγματογνώμονας της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, πως η Φρόσω Κυριάκου οδηγούσε το μοιραίο τζιπ όπου έχασε τη ζωή του ο δημοφιλής τραγουδιστής.

«Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1.000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κ. Ευφροσύνη Κυριάκου, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμα της στο βραχιόνιο οστό, το οποίο εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει», ανέφερε σήμερα ο ιατροδικαστής Αναστάσιος Θεοδωρίδης, καταθέτοντας στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας όπου συζητήθηκαν τρεις αγωγές που κατατέθηκαν από την οικογένεια του Παντελίδη και τις δύο κοπέλες που τραυματίστηκαν στο τροχαίο, σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία ήταν ασφαλισμένο το μοιραίο όχημα, διεκδικώντας αποζημιώσεις.

Επιπλέον, η οικογένεια του τραγουδιστή διεκδικεί αποζημίωση και από την Φρόσω Κυριάκου, υποστηρίζοντας πως εκείνη οδηγούσε το μοιραίο τζιπ.

Ο μάρτυρας της οικογένειας, ιατροδικαστής Αναστάσιος Θεοδωρίδης, κατέθεσε ότι είναι απόλυτα βέβαιος πως ο εκλιπών δεν οδηγούσε το αυτοκίνητο, όταν ξέφυγε από την πορεία του το μοιραίο πρωινό του Φεβρουαρίου του 2016. Όπως είπε ο ιατροδικαστής, ο τραγουδιστής λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει. «Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης, θα καταλάβω από χιλιόμετρα ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο και αν το βάλει, θα πέσει μετά από δέκα μέτρα», υποστήριξε.

«Θα έπρεπε είτε να έχει πεθάνει, είτε να φέρει βαρύτατα τραύματα»

Ερωτηθείς σχετικά με το συμπέρασμα της Εισαγγελικής Αρχής, ότι οδηγός του τζιπ ήταν ο εκλιπών, ο κ. Θεοδωρίδης επέμεινε. Επισήμανε πως, αν η γυναίκα βρισκόταν πράγματι στην θέση του συνοδηγού, θα έπρεπε είτε να έχει πεθάνει είτε να φέρει βαρύτατα τραύματα, όπως η άλλη συνεπιβάτης που καθόταν πίσω. «Θα έπρεπε να είχε τραυματιστεί η αριστερή της πλευρά από το βάρος του Παντελίδη που έπεσε πάνω της», κατέθεσε.

Επίσης, τόνισε ότι το μόνο ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ανήκε στον τραγουδιστή, ενώ δεν βρέθηκε κανένα ίχνος της Φρόσως Κυριάκου στην ίδια θέση. «Δεν μπορεί να μην υπάρξει DNA αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη», είπε.

Ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου που κατέθεσε ως μάρτυρας, προσπάθησε να αντικρούσει τον ιατροδικαστή, αναφέροντας ότι η κόρη του δεν ήταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου.
«Στη διαδρομή έλεγαν κουβέντες και πειράγματα. Δεν θυμάται να αναπτύχθηκε ταχύτητα. Κοιτούσε το κινητό της την ώρα της σύγκρουσης. Ο Παντελίδης ανέπτυξε ταχύτητα κάποια στιγμή, ίσως πειράζοντας τη Μίνα όταν του είπε να μη τρέχει», υποστήριξε.

Αν η κόρη του είχε αντιληφθεί ότι ο τραγουδιστής ήταν μεθυσμένος, δεν θα έμπαινε στο αυτοκίνητο, επεσήμανε ο πατέρας της.

Πρόεδρος: Σας είπε αν είχε αντιληφθεί κατάσταση μέθης;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή όχι. Το βράδυ ήρθαν από το ανακριτικό και την ξύπνησαν να της πουν ότι υπήρχε μία καταγγελία ότι οδηγούσε και ευθυνόταν για το θάνατο του Παντελίδη. Κατέρρευσε ψυχολογικά όταν το άκουσε.

Πρόεδρος: Εσάς σας είπε για αλκοόλ;

Μάρτυρας: Η ίδια είχε πιει ένα-δύο ποτήρια, μου είπε. Ο θανών είχε καταναλώσει. Δεν θα έμπαινε όμως σε αυτοκίνητο που ο οδηγός ήταν χάλια. Δεν της έδειξε κάποια ένδειξη ότι ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Η αγωγή της Μίνας Αρναούτη

Η τρίτη αγωγή που συζητήθηκε, είναι αυτή της δεύτερης κοπέλας που επέβαινε στο μοιραίο τζιπ, της Μίνας Αρναούτη, η οποία διεκδικεί από την ασφαλιστική εταιρεία 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια, αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα. Στο δικόγραφο η Μίνα Αρναούτη επισημαίνει ότι ξύπνησε περίπου 40 ημέρες μετά το τροχαίο, νοσηλεύτηκε 189 ημέρες και υπεβλήθη σε 16(!) χειρουργικές επεμβάσεις.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας σχετικά με τις τρεις αγωγές της οικογένειας Παντελίδη και των δύο γυναικών, αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This