Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Κάθε ζωή, είτε γεννημένη είτε αγέννητη, είναι άξια της προστασίας μας»

Must Read

Το δικό του μήνυμα για το δώρο της ζωής και την ιερότητα της κάθε γεννημένης και αγέννητης ύπαρξης έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, στο πλαίσιο του μηνύματός του στη συγκέντρωση «πορεία υπέρ της ζωής», που έλαβε χώρα προχθές στην Ουάσινγκτον με την παρουσία των μελών της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και των μελών της Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων της χώρας.

«Επιβεβαιώνουμε το δώρο της ζωής και την ιερότητα της ζωής, κάθε ζωής γεννημένης και αγέννητης, και ως χριστιανοί ομολογούμε ότι κάθε ανθρώπινο ον έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού»: είπε και συνέχισε: «Κάθε ζωή είναι άξια των προσευχών μας και της προστασίας μας είτε αυτή είναι στην κοιλιά της μητέρας είτε στον κόσμο. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την υγιή ανάπτυξη και την ευημερία των παιδιών μας, καθώς είμαστε οι φύλακές τους και δεν μπορούμε να αποστούμε από το καθήκον μας αυτό».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι: «Επιβεβαιώνουμε τον σεβασμό μας για την αυτονομία των γυναικών, καθώς αυτές είναι που φέρνουν τη ζωή σε αυτό τον κόσμο. Με την ενσάρκωσή του ο Κύριος Θεός και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός έλαβε την ανθρώπινη φύση μέσω της σύλληψής του στην κοιλιά της Παρθένου Μαρίας, της Παναγίας μας. Η Παναγία μας, -σημείωσε-, επέλεξε ελεύθερα να φέρει τον Σωτήρα μας στον κόσμο και ο Θεός σεβάστηκε την ελευθερία της. Μπορούμε και πρέπει να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη ζωή του ανθρώπου, τόσο του γεννημένου όσο και του αγέννητου, με το δικό μας παράδειγμα της άνευ όρων αγάπης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This