Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για διάσωση πυροσβέστη στην Άρτα – Αγωνία για αγνοούμενο κτηνοτρόφο στην Κρήτη

Σε τελευταία επικοινωνία που είχε ο πυροσβέστης με τους συναδέλφους του, τούς είπε πως, πλέον, δεν νιώθει τα χέρια και τα πόδια του από το κρύο

Must Read

Σε ορεινή περιοχή της Άρτας έχει εγκλωβιστεί 46χρονος πυροσβέστης, με ευρεία επιχείρηση της ΕΜΑΚ να βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη για τη διάσωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο 46χρονος, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί σε δύσβατη περιοχή κοντά στο οροπέδιο της Κωστηλάτας στην περιοχή Θεοδώριανα Άρτας, όπου πήγε το μεσημέρι, έχασε τον προσανατολισμό του, αλλά ήρθε ο ίδιος σε επαφή με την Πυροσβεστική στην Άρτα, ενημερώνοντας για την κατάστασή του και ζητώντας βοήθεια. Στην περιοχή ξεκίνησαν να επιχειρούν 16 πυροσβέστες και άνδρες της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης της 5ης ΕΜΑΚ, αλλά λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών (η θερμοκρασία στους -16 βαθμούς!), δυσκολεύονται να προσεγγίσουν.

Ο πυροσβέστης, ο οποίος υπηρετεί στο Κλιμάκιο του Αθαμανίου, σε τελευταία επικοινωνία που είχε με τους συναδέλφους του, ενημέρωσε πως από το κρύο δεν νιώθει πλέον τα χέρια και τα πόδια του. Από τις 9 το βράδυ, μάλιστα, δεν απαντά στο κινητό του.

Για τη διάσωση του έχει ζητηθεί η συνδρομή ελικοπτέρου και από το ΓΕΑ δόθηκε η απάντηση πως στη 1 τα ξημερώματα θα υπάρχει δυνατότητα να φτάσει το Super Puma. Σημειώνεται πως στην περιοχή, μαζί με την ΕΜΑΚ, επιχειρεί και εθελοντική ομάδα.

Ώρες αγωνίας για αγνοούμενο κτηνοτρόφο

Την ίδια ώρα, στην Κρήτη έχει σημάνει συναγερμός μετά από εξαφάνιση 60χρονου κτηνοτρόφου ο οποίος βρισκόταν σε ορεινή περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, o κτηνοτρόφος, όταν είχε την τελευταία επικοινωνία με τους δικούς του ανθρώπους, βρισκόταν στην περιοχή Άγιος Μανώλης στο Οροπέδιο Λασιθίου. Η σύζυγός του ειδοποίησε τις τοπικές αρχές και στη συνεχεία ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας από το κλιμάκιο στο Κατωφύγι Βιάννου πρόκειται να επιχειρήσουν είτε σήμερα, είτε αύριο το πρωί.

Το καλό της υπόθεσης, είναι το ότι, παρά το γεγονός ότι ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.150 μέτρα, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι για τις αρχές που θα επιχειρήσουν στην περιοχή.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This