Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλει μεγάλο όμιλο φροντιστηρίων που αρνείται να πληρώσει τις ημέρες αδείας στο προσωπικό!

Must Read

Μεγάλο όμιλο φροντιστηρίων που δεν πληρώνει στο προσωπικό τις ημέρες γενικής αργίας, λόγω της κακοκαιρίας, καταγγέλει με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

«Εκμεταλλευόμενοι την διαχρονικά φτωχή εποπτεία του χώρου της μη τυπικής εκπαίδευσης, κάποιοι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών κάνουν πάρτι στις πλάτες των εκπαιδευτικών» λέει αρχικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, κάνοντας σαφές ότι χθες έλαβε καταγγελία που αφορά σε γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων.

«Η κεντρική διοίκηση των φροντιστηρίων ……….. αποφάσισε σήμερα (25/01/2022) οι καθηγητές να κάνουν μάθημα διαδικτυακά, αν και ανακοινώθηκε γενική αργία με κρατική απόφαση. Επίσης έδωσε την ίδια οδηγία στα υπόλοιπα κέντρα στην Αττική. Τα περισσότερα δεν την ακολούθησαν, όμως κάποια από αυτά έκαναν πράξη την οδηγία αυτή όπως το φροντιστήριο του Πειραιά, της Νέας Σμύρνης και της Νέας Φιλαδέλφειας» αναφέρει η Ομοσπονδία με βάση την καταγγελία που δέχτηκε και συνεχίζει: «Επίσης, έχουμε καταγράψει μεγάλο αριθμό Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών που ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς ότι θα κάνουν τηλεκπαίδευση αλλά και ότι δεν πρόκειται να τους πληρώσουν για τις δύο ημέρες της γενικής αργίας, παρά μόνο αν “αναπληρώσουν” τις “χαμένες ώρες”. Αγνοούν έτσι επιδεικτικά τη ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία “στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1) κανονικά από τους εργοδότες τους”. Μάλιστα αναφέρει η ρύθμιση ότι οι εργοδότες απαλλάσσονται της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά όπως καλά γνωρίζουμε από την περίοδο του lockdown και των εικονικών αναστολών, οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι ιδιοκτήτες ξέρουν πώς να κατακλέβουν και το κράτος και τους εργαζόμενους και τους γονείς».

Η ΟΙΕΛΕ στην ανακοίνωσή της έκανε σαφές μότι έχει ήδη αποστέλλει αναφορές στο Υπουργείο Παιδείας, στις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας και στον ΕΟΠΠΕΠ για όσες καταγγελίες έχει στη διάθεσή της. «Καλούμε τους συναδέλφους, έστω ανώνυμα, να σπάσουν το φόβο και να ενημερώνουν για τις παρανομίες. Είναι ο μόνος τρόπος να ξεκινήσει, επιτέλους, η κάθαρση στον βαριά παραβατικό χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων στις εκπαιδευτικές αυτές μονάδες. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να κινηθούν οι εποπτικές αρχές της πολιτείας και να τιμωρήσουν παραδειγματικά αυτούς που θεωρούν εαυτόν υπεράνω νόμων» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This