Έτσι θα στέλνονται στο σπίτι τα αντιικά φάρμακα για τον κορωνοϊό – Ποια η διαδικασία

Δεν θα δίνονται σε άτομα κάτω των 18 ετών, καθώς και σε γυναίκες σε εγκυμοσύνη

Must Read

Ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα (31 Ιανουαρίου) στην Ελλάδα η διάθεση των αντιικων χαπιών της Pfizer σε ασθενείς άνω των 18 ετών που θα λάβουν έγκριση για τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Η παράδοση των χαπιών θα γίνεται στο σπίτι και όχι στο νοσοκομείο, ενώ η διαδικασία για την αίτηση θα πραγματοποιείται από τον γιατρό του ασθενή.

Τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης, εξήγησε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8:

«Κάποιος που διαγιγνώσκεται θετικός στον κορωνοϊό είτε με rapid test ή με μοριακό τεστ και εφόσον έχει κάποια συμπτώματα πριν περάσουν ημέρες, στην αρχή της νόσου, τον βλέπει ο γιατρός του και εφόσον αυτός κρίνει ότι ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου, κάνει την αίτηση όπως γινόταν με τα μονοκλωνικά, που πηγαίνει στην σχετική πλατφόρμα και στην επιτροπή που κρίνει αν πράγματι πρέπει ο ασθενής να τα πάρει. Η απάντηση δίνεται μέσα σε 24 ώρες και φτάνει με sms και στον γιατρό που συνταγογραφεί και στον ασθενή που πρόκειται να πάρει τα φάρμακα».

Στη συνέχεια «με το που πάρει την έγκριση ο ασθενής, μπαίνει στο ίντερνετ με τους κωδικούς του taxisnet, υπογράφει ότι θέλει να πάρει τα φάρμακα, γιατί έχουν μεν έγκριση στην Αγγλία αλλά δεν έχουν τελειώσει με τον EMA, άρα πρέπει να δοθούν με συγκατάθεση του ασθενούς. Στην συνέχεια, ο ΕΟΠΥΥ επικοινωνεί με τον ασθενή, επιβεβαιώνεται η διεύθυνση και τα φάρμακα είναι στο σπίτι του μέσα σε 24 ώρες».

Η κ. Γκάγκα διευκρίνισε ότι τα αντιικά χορηγούνται σε άτομα:

  • που έχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν,
  • ανοσοκατεσταλμένους,
  • χημειοθεραπευόμενους,
  • με ιστορικό καρκίνου συμπαγούς οργάνου τον τελευταίο χρόνο.

«Είναι ουσιαστικά οι ίδιες ομάδες που υπήρχαν για τα μονοκλωνικά, για μεγάλες ηλικίες, με συνυπάρχοντα προβλήματα και δεν δίνονται σε άτομα  κάτω των 18 ετών, καθώς και σε γυναίκες σε εγκυμοσύνη», είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This