Κεραυνοί από Καπραβέλο για τις αποφάσεις της κυβέρνησης – Ούτε μια κενή ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό

Τεράστια η πίεση στα νοσοκομεία - Ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό των νεκρών

Must Read

Κάθετα αντίθετος με την χαλάρωση των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση, την ώρα που που στα νοσοκομεία της χώρας εξακολουθούν να επικρατούν δραματικές εικόνες και συνθήκες, εμφανίστηκε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ οι εισαγωγές ασθενών έχουν αυξηθεί, γεγονός που δεν αναμενόταν: «Δεχόμαστε πίεση, αποτέλεσμα της σφοδρότητας του τέταρτου κύματος της Δέλτα. Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες. Η πίεση στις μονάδες μας είναι από τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο, έχουμε δει ασθενείς σε βαρύτατη κατάσταση από τον Δεκέμβρη, τροφοδοτούν τους θανάτους. Ελπίζουμε να παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο και σιγά-σιγά να αρχίσουν να μειώνονται. Όμως παράλληλα έχουμε και το κύμα της Όμικρον, πίεση πολύ μεγάλη σε αριθμό εισαγωγών. Εκεί που περιμέναμε μείωση, τώρα έχουμε αύξηση εισαγωγών, κυρίως από την Όμικρον. Έχουμε δύο φαινόμενα εν εξελίξει, ένα σε αποδρομή της Δέλτα, ένα σε έξαρση της Όμικρον. Ειλικρινά, αν πήραμε κάποια μαθήματα από τα προηγούμενα κύματα, τώρα πρέπει να προσέξουμε, πραγματικά να μην χαλαρώσουμε, να βάλουμε πάλι μπροστά την αξία των εμβολιασμών» σημείωσε.

Ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε «λάθος μήνυμα» την χαλάρωση των μέτρων και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή των Ειδικών δεν θα ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο: «Μπορεί να οδηγήσουν σε χαλάρωση της συμπεριφοράς των πολιτών, είναι λάθος μήνυμα, που νομίζω η Επιτροπή δεν θα ήθελε ποτέ, ειλικρινά, τους ξέρουμε όλους. Το βλέπετε με τι διστακτικότητα ανακοινώθηκαν αυτές οι αλλαγές» σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι κρίσιμη η περίοδος για το επόμενο κύμα και τόνισε ότι «η πανδημία δεν θα σβήσει. Όλη μας η προσοχή είναι για το νέο κύμα που θα έρθει. Πιστεύουμε ότι θα είναι ηπιότερο από το προηγούμενο. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε». Μάλιστα ζήτησε να περιοριστεί η δραστηριότητα των ανεμβολίαστων για να μην είναι χειρότερο τα επόμενα κύματα της πανδημίας.

Καμία κενή ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό

Στην εκπομπή μίλησε και ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού Γιώργος Μπουλμπασάκος, ο οποίος σημείωσε ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχει καμία άδεια ΜΕΘ: «Το σύστημα Υγείας βρίσκεται σε πίεση, στον Ευαγγελισμό είναι γεμάτο περίπου 85% των κλινών απλής νοσηλείας covid-19 και δεν υπάρχει καμία άδεια κλίνη ΜΕΘ. Κάθε μέρα διασωληνώνουμε, γίνεται μεγάλος αγώνας από τους συναδέλφους για να απορροφηθούν τα περιστατικά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Εγώ δεν μπορώ να συνηθίσω σε αυτή την εικόνα, κάθε ημέρα 100 άνθρωποι να χάνονται».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι «υπάρχουν και διασωληνωμένοι με Όμικρον, σίγουρα ανεμβολίαστοι και αυτοί που δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, είναι ξεκάθαρο».

Όπως πρόσθεσε δεν πρέπει να συγκρινόμαστε με άλλες χώρες γιατί το ποσοστό των νεκρών που καταγράφεται καθημερινά είναι μεγάλο, ενώ σημείωσε ότι η ποιότητα του ελληνικού ΕΣΥ είναι υποδεέστερη: «Ας μην παρασυρόμαστε από άλλες χώρες. Αυτοί δεν έχουν 100 θανάτους την ημέρα και δεν έχουμε την ίδια ποιότητα συστήματος Υγείας. Εμείς πρέπει να είμαστε δύο φορές προσεκτικοί. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι καταπονημένο, επί δύο χρόνια παλεύει ακατάπαυστα. Δεν θα έλεγα ότι έπρεπε να αρθούν τα μέτρα» τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This