«Όργιο» τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με drones και NAVTEX!

Στόχος ξανά το Καστελλόριζο - Πάνω από 100 οι παραβιάσεις από τουρκικά drones μόνο τον Ιανουάριο!

Must Read

Η Ελλάδα ως θεατής (και μάλιστα απαθής), για μια ακόμη φορά παρακολουθεί την Τουρκία να «σαρώνει» το Αιγαίο από αέρος και από θαλάσσης. Οι προκλήσεις της Άγκυρας όχι μόνο δεν έχουν σταματημό, αλλά κλιμακώνονται, αφού «παίζει» μόνη της.

Ο Υδρογραφικός Σταθμός της Αττάλειας με χθεσινοβραδινή του NAVTEX… απάντησε σε αναγγελία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (μέσω του σταθμού του Ηρακλείου) για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι αφού επανέλαβαν την «καραμέλα» της παραβίασης του «αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος» για το Καστελλόριζο, προχώρησαν και σε δέσμευση περιοχής νοτίως του νησιού, τμήμα της οποίας βρίσκεται μέσα στη θαλάσσια περιοχή που έχει δεσμεύσει η Ελλάδα, για ασκήσεις με πυρά στις 2 Φεβρουαρίου.

Σε ότι αφορά τις εναέριες παραβιάσεις, έχουμε πει πως υπάρχει αναβάθμιση, καθώς εκτός από μαχητικά, η Τουρκία στέλνει και drones τα οποία καταγράφουν τα πάντα στο Αιγαίο.

Μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου, ο συνολικός αριθμός των παραβιάσεων από εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα ξεπερνούσε τις 100!

Χθες Παρασκευή μάλιστα, όχι ένα, αλλά τρία τουρκικά drones έκαναν… περατζάδα σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This