Θεμιστοκλέους: Δεν τίθενται σε αναστολή οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση

Τα μέτρα που θα ακολουθούν για να μπαίνουν στα νοσοκομεία, θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες

Must Read

Το μέτρο της υποχρέωσης για τρίτη δόση δε σχετίζεται με την αναστολή εργασίας, δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της αποψινής ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως, ως εκ τούτου, οι υγειονομικοί του ΕΣΥ που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους, χωρίς να τεθούν σε καθεστώς αναστολής.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όσοι από τους υγειονομικούς δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση δεν μπορούν να εισέρχονται στην εστίαση, αλλά τα μέτρα που θα χρειάζονται για να μπουν στα νοσοκομεία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, εξήγησε.

Σύμφωνα, πάντως, με το ethnos.gr, με βάση τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, είναι πολύ πιθανό να υποχρεωθούν οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση να κάνουν 2 rapid tests την εβδομάδα, όπως, δηλαδή, και οι καθηγητές στα σχολεία. Σημειώνεται πως σε αναστολή συνεχίζουν να βρίσκονται οι περίπου 6.200 υγειονομικοί όλης της χώρας που δεν έχουν κάνει ακόμη καμία δόση εμβολίου, ένα μέτρο που ισχύει έως τις 31 Μαρτίου. Μάλιστα, η κυβέρνηση, πάντως σε μια προσπάθεια να πιέσει καταστάσεις, αφήνει να εννοηθεί ότι οι εν λόγω υγειονομικοί κινδυνεύουν με οριστική απόλυση από το ΕΣΥ, μετά το τέλος Μαρτίου.

Να υπενθυμιστεί ότι οι υγειονομικοί, όπως και ο υπόλοιπος γενικός πληθυσμός, που δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση, «χάνουν» το πιστοποιητικό εμβολιασμού από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου, οπότε και θα υποστούν τους περιορισμούς που έχουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

Τα στοιχεία για τους εμβολιασμούς

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο κος Θεμιστοκλέους, υπερβήκαμε τους 19.400.000 εμβολιασμούς. Περισσότεροι από 7.660.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί έστω και με μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 73,8% του γενικού πληθυσμού και 83,7% του ενήλικου.

Πάνω από 7.330.000 συμπολίτες μας έχουν «ολοκληρώσει» τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 69,8% του γενικού πληθυσμού και 79,3% του ενήλικου πληθυσμού. Στην αναμνηστική δόση αυτή τη στιγμή δικαιούχοι είναι 5.816.000, ποσοστό 80% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 4.880.000 εμβολιασμοί, ποσοστό 83,8% επί των δικαιούχων και ακόμη 200.000 έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους, ποσοστό 3,4%. Συνολικά, δηλαδή, 87,2%.

  • Παρακολουθήστε την αποψινή ενημέρωση:

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This