Μετά το φιάσκο θυμήθηκε… τα κριτήρια η Κεραμέως

Αλλάζουν πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης και μηχανισμοί ελέγχου στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Must Read

Ριζικές αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και στους μηχανισμούς ελέγχου των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής έφερε το «φιάσκο» με το υλικό της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, που έχει χαρακτηριστεί ως αιρετική από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμα: Ανακλήθηκε η έγκριση του προγράμματος προγεννητικής αγωγής

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή της υφυπουργού Ζέττας Μακρή, του γενικού γραμματέα Αλέξανδρου Κόπτση και μελών του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και προεξόφλησε αλλαγές στις θέσεις ευθύνης του ινστιτούτου, ενώ ζήτησε και την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο δίνεται έγκριση στα «υλικά».

Συγκεκριμένα, η υπουργός ζήτησε την άμεση τροποποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση του ελέγχου κατά την εξέταση και έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων, που υλοποιούνται εκτός του υποχρεωτικού ωρολόγιου προγράμματος, καθώς και την επανεξέταση του στελεχικού δυναμικού του ΙΕΠ που συμμετέχει στις διαδικασίες έγκρισης των εν λόγω προγραμμάτων.

Το Δ.Σ. του ινστιτούτου, προς την εφαρμογή των παραπάνω κατευθύνσεων, πήρε ήδη συγκεκριμένα μέτρα, μεταξύ των οποίων ο έλεγχος από τουλάχιστον δύο εισηγητές κάθε σχετικής αίτησης, αλλά και η εξέταση και ο έλεγχος από τον προϊστάμενο του τμήματος και, τελικά, από το ίδιο το Δ.Σ. του ινστιτούτου.

Επιπρόσθετα, δεν θα γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων έγκρισης προγραμμάτων μετά το τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους, αλλά και σε περίπτωση αιτήματος επανέγκρισης εκπαιδευτικού προγράμματος ή υλικού θα υποβάλλεται εκ νέου όλο το υλικό και όχι μόνο οι αλλαγές ή τυχόν προσθήκες Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, θα υπάρξει στοχευμένη επιμόρφωση όσον αφορά τις διαδικασίες και τα κριτήρια αξιολόγησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται εκτός του υποχρεωτικού ωρολόγιου προγράμματος.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι εντός της εβδομάδας θα ληφθούν αποφάσεις για θέσεις ευθύνης σε τομείς έγκρισης των εν λόγω εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Πέραν του συγκεκριμένου ζητήματος, χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι η χορήγηση voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χωρίς κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, σε πάνω από 160.000 μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Παιδείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This