Παναγής Γαλιατσάτος: «Με τα εργαλεία που έχουμε η πανδημία μπορεί να μας φύγει σε 6-8 μήνες»

Must Read

Τις δικές του εκτιμήσεις για το τέλος της πανδημίας κάνει ο καθηγητής του Johns Hopkins Παναγιώτης Γαλιατσάτος, αναφερόμενος παράλληλα στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, που στάθηκαν η αιτία να γεμίσουν τα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε πως η πανδημία έχει διαρκέσει μέχρι στιγμής δύο χρόνια και «μετά από αρκετές μεταλλάξεις, φτάσαμε στη φονική Δέλτα και στην Όμικρον που μπορεί και μεταδίδεται πιο εύκολα».

«Η Όμικρον μας τάραξε. Στα νοσοκομεία ήταν χάλια. Χάσαμε ασθενείς, άλλους τους σώσαμε τους στείλαμε σπίτι, αλλά ακόμα παλεύουμε. Περισσότερος κόσμος πήγαινε στα νοσοκομεία με την Όμικρον. Τον περασμένο μήνα φτιάξαμε περισσότερα κρεβάτια για να βοηθήσουμε τους ασθενείς, αλλά τώρα βλέπουμε πως τα νούμερα πέφτουν», δήλωσε, τονίζοντας πως η έξαρση των κρουσμάτων που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα, θα μας δώσει το κίνητρο να τελειώσουμε μία και καλή την πανδημία.

Ο καθηγητής του Johns Hopkins επεσήμανε πως πλέον γνωρίζουμε πώς να μην μεταδώσουμε την ασθένεια σε άλλους και πώς να κρατήσουμε τον ιό σαν απλό κρύωμα. «Έχουμε μάσκες, τεστ και εμβόλια. Εάν έχουμε τα αντισώματα από τα εμβόλια θα κρατήσουμε τον κορωνοϊό σαν ένα κρύωμα και δεν θα χρειαστούν νοσοκομεία. Έχουμε τα εργαλεία και είναι δική μας επιλογή να το σταματήσουμε» είπε και κατέληξε: «Με τα εργαλεία που έχουμε η πανδημία μπορεί να μας φύγει σε 6 ή 8 μήνες. Πιστεύω πως η πανδημία θα έχει τελειώσει μέχρι τις 15 Αυγούστου. Αυτό θα γίνει εάν όλοι εμβολιαστούν, όχι μόνο στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, αλλά σε όλο τον κόσμο, και να φοράμε μάσκες και να κάνουμε τεστ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This