Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος: «Η Τουρκία αναπαράγει ψευδείς ειδήσεις, για να αντιμετωπίσει την κρίση στο εσωτερικό της»

Must Read

Αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην προκλητικότητα της Άγκυρας έκανε ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Ο Ερντογάν “ψάχνεται” με την Ελλάδα και δημιουργεί εντάσεις. Η Τουρκία αναπαράγει ειδήσεις, τις περισσότερες φορές ψευδείς, για προκλήσεις από τη μεριά της Ελλάδας, για να αντιμετωπίσει την κρίση στο εσωτερικό της. Ο Ερντογάν ενοχλείται γιατί η Ελλάδα αντιδρά, έχει αλλάξει και η δική μας στάση το τελευταίο διάστημα. Η αλιεία εντάσσεται στα δικαιώματα των ΑΟΖ. Δεν έχεις δικαίωμα να ψαρεύεις σε διεθνή ύδατα όταν είναι μέρος της ΑΟΖ άλλου κράτους κι έχουμε μόνιμα Τούρκους ψαράδες να ψαρεύουν σε ύδατα που αποτελούν μέρος της ΑΟΖ μας. Να μην ξεχνάμε ότι λίγο πολύ στα Ίμια έτσι ξεκίνησε η ιστορία το 1996…», είπε αρχικά ο κ. Δεσποτόπουλος.

Όπως εξήγησε, η ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων προσφέρει στον Τούρκο πρόεδρο τη μοναδική του ελπίδα για να αλλάξει την εσωτερική του ατζέντα και να ξεφύγει από την κρίση της οικονομίας που έχει χτυπήσει την χώρα του.

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κρίση, προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ»

Σε ό,τι αφορά στην κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο κ. Δεσποτόπουλος εκτιμάει πως δεν θα οδηγηθεί σε ρήξη, γιατί η Ευρώπη εξαρτάται από το ρωσικό αέριο. Ιδιαίτερα, τόνισε πως ο Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κρίση στην περιοχή προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ.

«Είναι αξιοθαύμαστο πως κάθε κρίση της περιοχή τη χρησιμοποιεί για εξομάλυνση σχέσεων με τις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής δεν του έχει βγει. Οι ΗΠΑ έχουν σκληρύνει την στάση τους, λόγω του εναγκαλισμού Τουρκίας με Ρωσία. Θεωρώ πως δεν είμαστε κοντά σε εξομάλυνση, αλλά προσπαθεί να το καταφέρει σε κάθε ευκαιρία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This