Εισήγηση της ΔΙΣ για διχοτόμηση της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Must Read

Την απόφαση της Κυβέρνησης για το αν θα διχοτομηθεί η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας αναμένει πλέον η Εκκλησία της Ελλάδος, αφού η ΔΙΣ αποφάσισε να καταθέσει την ανάλογη πρόταση. Το θέμα είχε απασχολήσει την Ιεραρχία το 2005 και είχε πάρει τη σχετική έγκριση. Ωστόσο, η Πολιτεία δεν είχε κάνει το αίτημα δεκτό.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, λοιπόν, η ΔΙΣ έβγαλε από το «συρτάρι» τον φάκελο και κάλεσε τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ -ο οποίος τότε ήταν αρχιγραμματέας και γνωρίζει καλά το θέμα- να αναπτύξει την εισήγηση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι συνοδικοί αρχιερείς συμφώνησαν με όσα ειπώθηκαν και -αφού υπάρχει η έγκριση της Ιεραρχίας, έστω και από το 2005- θα αποσταλεί η πρόταση κατευθείαν στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για να αποφανθεί.

Η έδρα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, με τους Αγρινιώτες να προτιμούν τη διχοτόμηση για λόγους, όπως λένε, πνευματικούς και ποιμαντικούς, καθότι ο νομός είναι ο μεγαλύτερος της Ελλάδας σε έκταση, με 227.414 κατοίκους.

Σε κάθε περίπτωση, η διχοτόμηση της μητρόπολης είναι κάτι που θα προσφέρει σημαντική πνευματική ανάπτυξη στον τόπο και κρίνεται απαραίτητη για το μέλλον της τοπικής Εκκλησίας. Είναι, επίσης, ένας τρόπος η Πολιτεία να ανταποδώσει στην Εκκλησία για τη συνεχή στήριξή της τα τελευταία χρόνια.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This