Εθνικός κατήφορος: Περισσότεροι από 17.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ!

Σφοδρή επίθεση της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας - Ζητά να της δοθούν τα επίσημα στοιχεία

Must Read

Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες η ΠΟΕΔΗΝ για το ζήτημα των θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα, ζητώντας από το υπουργείο Υγείας να δώσει απαντήσεις για τον αριθμό των θανάτων που έλαβαν χώρα έξω από τα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η ΠΟΕΔΗΝ, από τους 24.410 που είναι συνολικά οι νεκροί της πανδημίας, περί τους 17.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Ο αριθμός αυτός δεν τιμά το σύστημα Υγείας, τονίζουν κύκλοι της ΠΟΕΔΗΝ και επιμένουν να τους δοθεί η πρόσβαση στα επίσημα στοιχεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «με βάση την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, της Τετάρτης, έχουμε 24.410 νεκρούς από κορωνοϊό κι από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 4.116 ασθενείς» αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζουν: «Η θνητότητα στις ΜΕΘ από τα στοιχεία των νοσοκομείων είναι κοντά στο 62%. Το ίδιο αναφέρουν και οι έρευνες των επιστημόνων.

Με δεδομένο ότι εξήλθε το 38% των ασθενών από τις ΜΕΘ, το οποίο αντιστοιχεί σε 4.116 ασθενείς, προκύπτει ότι συνολικά νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ λιγότεροι των 11.000. Εξ αυτών προκύπτει ότι οι θάνατοι εντός των ΜΕΘ είναι κοντά στους 6.800 ασθενείς και τα εξιτήρια 4.116. Από τους 24.410 που είναι συνολικά οι νεκροί της πανδημίας, περί τους 17.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ, ποσοστό κοντά στο 72%.

Εάν, μάλιστα, συνυπολογίσει κανείς τους νεκρούς σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ, το ποσοστό των θανάτων εκτός κανονικών ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται κοντά στο 75%. Στην κορύφωση των κυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού το ποσοστό θνητότητας εκτός ΜΕΘ ήταν κοντά στο 85%».

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι τα παραπάνω στοιχεία δεν τιμούν το σύστημα Υγείας και ζητούν από το υπουργείο Υγείας να δοθούν στη δημοσιότητα επίσημα τα παρακάτω στοιχεία για τον αριθμό θανόντων εντός και εκτός ΜΕΘ, τις ημέρες αναμονής για ΜΕΘ διασωληνωμένων, αλλά και το ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία.

Υπάρχουν νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοϊού και όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν εκτός ΜΕΘ (π.χ., στο Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου έχουν σημειωθεί 445 θάνατοι). Επισημαίνουμε ότι, εάν το ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ ισχυριστούν ότι είναι μικρότερο του ποσοστού του 62%, τότε αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται ο αριθμός των θανόντων ασθενών με κορωνοϊό σε σχέση με τον εκτιμώμενο αριθμό των 17.500 που αναφέρουμε ότι χάθηκαν εκτός ΜΕΘ» καταλήγουν οι κύκλοι της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This