Η ώρα της κρίσης για τον Λιγνάδη: Ξεκινά η δίκη του

Αντιμέτωπος για πρώτη φορά με τα θύματά του - Στο εδώλιο για 4 βιασμούς

Must Read

Την πόρτα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου περνά σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης που κατηγορείται, για τέσσερις περιπτώσεις βιασμών, οι τρεις με ανήλικα αγόρια. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αντιμετωπίζει ποινή πολυετούς κάθειρξης, σε περίπτωση που το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, τον καταδικάσει για όσα του αποδίδονται.

Θα μεταχθεί από τις φυλακές για να παρασταθεί στη δίκη. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας δήλωσε δημόσια πως σκοπεύει να ζητήσει διακοπή ή και αναβολή της δίκης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που έχει. Το αίτημα, που εφόσον διατυπωθεί, παραμένει ζητούμενο αν θα ικανοποιηθεί από το δικαστήριο, προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από την πλευρά των θυμάτων της υπόθεσης.

Ο εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής Γιάννης Βλάχος ήδη σε δηλώσεις του έκανε λόγο για προσπάθεια από την πλευρά του ηθοποιού, να πλήξει οικονομικά κάποιους από τους καταγγέλλοντες, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο εντολέα του, ο οποίος έχει ταξιδέψει ήδη στην Ελλάδα από την χώρα που κατοικεί.

Πώς ο Λιγνάδης οδηγήθηκε στη φυλακή

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, μεταφέρθηκε χθες από τις φυλακές της Τρίπολης στον Κορυδαλλό για να είναι παρών στο δικαστήριο, έχει να αντιμετωπίσει, συνολικά, τέσσερις καταγγελίες για βιασμούς και πράξεις άγριας σεξουαλικής κακοποίησης, εκ των οποίων οι τρεις εξ΄ αυτών προέρχονται από ανηλίκους.

Η υπόθεση ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2021, όταν ένας 41χρονος σήμερα άνδρας, κατέθεσε την πρώτη μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, καταγγέλλοντάς τον για σεξουαλική κακοποίησή του σε ηλικία 15 ετών.

Την ίδια στιγμή, οι εισαγγελικές αρχές είχαν στα χέρια τους μια ακόμη μήνυση σε βάρος του ηθοποιού, από έναν 27 σήμερα άνδρα, ο οποίος ζει πλέον μόνιμα στη Σουηδία. Κατόπιν αυτών, οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν στις 20 Φεβρουαρίου του 2021, ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο σκηνοθέτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην 19η τακτική ανακρίτρια. Η απολογία του ήταν μαραθώνια, αλλά δεν τον βοήθησε να γλυτώσει τη φυλακή. Τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Κατά την απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνήθηκε όσα του αποδίδονται: «Όλα αυτά είναι κατασκευασμένα καταρχάς στο «εργαστήριο» του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου από την στιγμή που ανέλαβα Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον Σεπτέμβριο του 2019, βρίσκονταν σε ιδεολογική αντίθεση με το πρόσωπό μου…» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος.

Ενώ απαντώντας σε μια από τις επίμονες ερωτήσεις της ανακρίτριας, για το εάν καλούσε νεαρά άτομα ηλικίας 15 – 14 ετών στο σπίτι του, είχε υποστηρίξει: «Δηλώνω κατηγορηματικά «όχι», ούτε έκανα χρήση ναρκωτικών ουσιών ούτε ο ίδιος, ούτε θα προσέφερα ποτέ σε κανέναν. (….) Ποτέ δεν είχα συνευρεθεί με ανήλικα άτομα επ’ ουδενί λόγο, ποτέ δεν είχα διενεργήσει γενετήσιες πράξεις με ανήλικα άτομα είτε στο σπίτι μου είτε αλλού…».

Διαβάστε ακόμα:

Το πρόγραμμα του Κούγια «εμπόδιο» στη δίκη του Λιγνάδη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This