Περιπτερούχοι: Ποιες αλλαγές ζητάνε σε μισθώσεις και πωλήσεις καπνικών

Must Read

έσμη μέτρων για τη σωτηρία των περιπτέρων, που πλήττονται από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, κατέθεσε προς τα συναρμόδια υπουργεία η Ένωση Επαγγελματιών
Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων «Η Αγία Τριάς».

Στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, ζητούν την παράταση της μίσθωσης
κενωθέντος ή χηρεύοντος περίπτερου -εφόσον ο μισθωτής το επιθυμεί- μέχρι πέντε έτη, στην περίπτωση που στο διάστημα αυτό πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί ο επαγγελματίας περιπτερούχος. Κατάργηση του χρονικού περιορισμού δεκαετίας σε περίπτωση μεταβίβασης αδείας εκμεταλλεύσεως περιπτέρου λόγω θανάτου του δικαιούχου της. Να ψηφιστεί μεταβατική διάταξη για όσους είναι δικαιούχοι άδειας περιπτέρου κατ’ ιδανικά μερίδια και έπαψε να υφίσταται συνδικαιούχος προ της ψήφισης του ν. 4257/2014 και αφαίρεση της άδειας εκμετάλλευσης περίπτερου σε περίπτωση που καταδικαστεί αμετάκλητα επαγγελματίας για πώληση λαθραίων, πλαστών ή κλεμμένων καπνικών προϊόντων.

Για την εγκυρότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια της διαδικασίας διάθεσης των κενωθέντων περιπτέρων από τους δήμους μέσω πλειστηριασμού, θα πρέπει να οριστεί ότι η κατάθεση προσφορών από τους ενδιαφερόμενους θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την υποβολή σφραγισμένου φακέλου. Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνουν ότι απαιτείται η θεσμοθέτηση ποσοστιαίας προμήθειας επί της λιανικής τιμής πώλησης καπνικών προϊόντων όπως ισχύει σε άλλες χώρες της Ε.Ε., καθορισμός δικαιούχων και προϋποθέσεων για την απόκτηση Μητρώου Καπνοβιομηχανικών Προϊόντων και παράταση της εξαίρεσης από την υποχρεωτικότητα τοποθέτησης POS στα περίπτερα λόγω του χαμηλού ποσοστού κέρδους στην πλειονότητα των προϊόντων (καπνικά, Τύπος, κάρτες άυλου χρόνου, εισιτήρια).

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να θεσπιστεί η ελεύθερη επιλογή διανομέα Τύπου και ο καθορισμός ελάχιστου ποσοστιαίου κέρδους για τη διάθεση εφημερίδων και περιοδικών στα περίπτερα αλλά και στην πώληση αστικών εισιτηρίων, καθώς και δικαίωμα ανανέωσης των καρτών μηνιαίας και ετήσιας διάρκειας απεριόριστων διαδρομών από τα περίπτερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This