Θάνος Δημόπουλος: «Να μην πεταχτούν ακόμη οι μάσκες, τα δεδομένα δείχνουν αποκλιμάκωση»

Must Read

Για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μέχρι το καλοκαίρι έκανε λόγο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, τονίζοντας πως η αλλαγή του καιρού, η έκθεση μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού στον ιό και η μικρή επιφύλαξη ότι δεν θα προκύψει κάποιο νέο στέλεχος θα φέρουν διαφορετικά δεδομένα.

Παράλληλα εξήγησε πως η οποιαδήποτε άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό πρέπει να γίνει βήμα-βήμα. «Τα μέτρα που αίρονται τώρα καλό θα είναι να μην συνδυαστούν σε αλλαγές με τις μάσκες και τις αποστάσεις ,είναι χρήσιμο να πηγαίνουμε σταδιακά ώστε η Επιτροπή να αξιολογεί εβδομάδα με εβδομάδα τα δεδομένα» σημείωσε.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ τόνισε επίσης πως η μετάλλαξη Δέλτα έχει σχεδόν εξαφανιστεί όπως φαίνεται και στα λύματα με την Όμικρον να έχει κυριαρχήσει. «Νομίζω ότι τα δεδομένα δείχνουν αποκλιμάκωση, ήδη από μετρήσεις στα λύματα το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα έχει σχεδόν εξαφανιστεί και το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον επικρατεί, που γνωρίζουμε ότι συνδυάζονται με μεγάλη μεταδοτικότητα και ηπιότερη νόσηση σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί» επεσήμανε.

Τέλος αναφέρθηκε και στα πρωτεϊνικά εμβόλια που όπως είπε έχουν διαφορετική τεχνολογία από τα προηγούμενα σκευάσματα. «Υπάρχει η ελπίδα ότι πρόκειται «να πείσουν τους καλοπροαίρετους δύσπιστους να εμβολιαστούν» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This