Σε ΦΕΚ η απόφαση για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας 60+

Αν το πρόστιμο δεν καταβληθεί έως και τις 15 κάθε μήνα, ο οφειλέτης επιβαρύνεται και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής

Must Read

«Πήρε» ΦΕΚ η απόφαση για τα πρόστιμα που καλούνται να καταβάλουν σε μηναία βάση οι πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί είτε καθόλου είτε με την αναμνηστική δόση.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται και η διαδικασία διασταύρωσης των εν λόγω προστίμων, με την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου, να αποτελεί την ημερομηνία όπου είναι προγραμματισμένη η επόμενη διασταύρωση, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από τους πολίτες +60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Στα υπόχρεα φυσικά πρόσωπα δεν περιλαμβάνονται:

  • όσες κατηγορίες εργαζομένων υποχρεούνται σε εμβολιασμό σύμφωνα με το άρθρο 206 του ν. 4820/2021 (Α’ 130) και το τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4865/2021 (υγειονομικοί, κλπ.)
  • οι πολίτες ηλικίας από 96 ετών και άνω
  • τα φυσικά πρόσωπα που δεν διαθέτουν ΑΦM
  • τα φυσικά πρόσωπα που εργάζονται ως υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών ή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατ’ εντολήν στο εξωτερικό, που διαβιβάζονται στη ΓΓΠΣΔΔ από τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίας

Θυμίζουμε πως η βεβαίωση των προστίμων γίνεται από την ΑΑΔΕ και το «ραβασάκι» αναρτάται στην Προσωπική Πληροφόρηση του λογαριασμού Taxis των υπόχρεων. Το πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ, έως τις 15 του μήνα που ακολουθεί την έκδοση της πράξης με τη χρήση κωδικού πληρωμής με ονομασία «ταυτότητα οφειλής» (Τ.Ο.). Αν δεν καταβληθεί, ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

  • Δείτε εδώ το ΦΕΚ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This