Ρίο-Αντίρριο: Πάνω από 61 εκατ. διελεύσεις σε 15 χρόνια

Must Read

Περισσότερες από 61 εκατομμύρια διελεύσεις και διαρκής έλεγχος πάνω από 5.700 δομικών στοιχείων, είναι μερικά από τα αριθμητικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον απολογισμό της 15ετούς λειτουργίας της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, τον οποίο πραγματοποίησαν σήμερα οι υπεύθυνοι της εταιρείας, «Γέφυρα ΑΕ».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου που δόθηκε στη «Στέγη Πολίτη και Πελάτη» της γέφυρας στο Αντίρριο, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη συντήρηση και την ασφάλεια του έργου, όπως επίσης και στοιχεία για τις διελεύσεις των οχημάτων. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μιλώντας για το έργο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Γέφυρα ΑΕ», Παναγιώτης Παπανικόλας, τόνισε ότι «η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου κατέχει εννέα διεθνή βραβεία για τη μελέτη και την κατασκευή της και είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει φυσικά φαινόμενα, όπως είναι σεισμοί, τεκτονικές μετακινήσεις, και ισχυροί άνεμοι που υπερβαίνουν σε μεγέθη τα αντίστοιχα της περιοχής».

Σχετικά με την συντήρηση της γέφυρας, είπε ότι «περισσότερα από 5.700 δομικά στοιχεία ελέγχονται και επιθεωρούνται συνεχώς από το εξειδικευμένο προσωπικό της τεχνικής διεύθυνσης, αλλά και από εναερίτες, δύτες, καθώς και ειδικά μηχανήματα».

Όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας, επεσήμανε ότι «ως συνέχεια μιας παράδοσης που δημιουργήθηκε στα χρόνια της κατασκευής, κανένα σημαντικό ατύχημα δεν συνέβη στη διάρκεια των 15 χρόνων ζωής της γέφυρας, χάρη στην επισταμένη συστηματική προσπάθεια της εταιρείας».

Σχετικά με τα κυκλοφοριακά στοιχεία, ανακοινώθηκε ότι στα 15 χρόνια λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 61 εκατομμύρια διελεύσεις, με τα ΙΧ να κατέχουν την πρώτη θέση, σε ποσοστό 84%.

Στο μεταξύ, από σήμερα οι δύο χώροι στάθμευσης στις δύο πλευρές των διοδίων της γέφυρας έχουν εξοπλιστεί με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα του στόλου της «Γέφυρας ΑΕ».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This