Πωλητήριο 3.700.000 ευρώ στο γηροκομείο κολαστήριο

Η προφυλακισμένη ιδιοκτήτρια προσπαθεί να το «ξεφορτωθεί», ενώ η Αντιπεριφέρεια Χανίων αναζητεί τρόπο να βάλει λουκέτο

Must Read

Σε νέο έλεγχο προχώρησε χθες στο γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά κλιμάκιο της Αντιπεριφέρειας, αποτελούμενο από επόπτες δημόσιας υγείας και της κοινωνικής συμβούλου της υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των 37 ηλικιωμένων που παραμένουν στη δομή.

Ήταν ο δεύτερος έλεγχος σε διάστημα μόλις λίγων ημερών, με στόχο να διαπιστωθεί η λειτουργία της μονάδας μετά την προφυλάκιση της ιδιοκτήτριας, της κόρης της και δύο γιατρών που εργάζονταν εκεί.

Την ίδια ώρα, μητέρα και κόρη οδηγούνται στις Φυλακές Κορυδαλλού, μετά την απόφαση για προσωρινή κράτησή τους ως τη δίκη. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη μεταγωγή των δύο γυναικών στις Φυλακές Νεάπολης Λασιθίου, ωστόσο, πιθανότατα λόγω έλλειψης χώρου, οριστικοποιήθηκε ότι θα κρατηθούν στο γυναικείο τμήμα των Φυλακών Κορυδαλλού.
Βέβαια, αυτή η εξέλιξη δεν φαίνεται να εμποδίζει την προσπάθειά τους να «ξεφορτωθούν» το γηροκομείο, αποκομίζοντας μάλιστα ένα τεράστιο κέρδος. Εως σήμερα, παρά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για όσα βίωσαν οι τρόφιμοι μέσα σε αυτό, το πωλητήριο είναι «στον αέρα» με τιμή 3.700.000 ευρώ.

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Χανίων έχουν απευθυνθεί στους νομικούς συμβούλους της Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να διερευνήσουν αν μπορούν να προχωρήσουν στο κλείσιμο του γηροκομείου-κολαστήριου, καθώς υπάρχει κενό νόμου και τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και η Εισαγγελία Χανίων δείχνουν ως υπεύθυνη την Αντιπεριφέρεια για τις επόμενες κινήσεις.

Μεγάλο ερώτημα, όμως, παραμένει ο τόπος στον οποίο θα μεταφερθούν οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στη δομή, στην περίπτωση που κλείσει για οποιονδήποτε λόγο.
Σε ό,τι αφορά τους δύο γιατρούς που κρίθηκαν προφυλακιστέοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, κρατούνται σε κελί ασφαλείας στο σωφρονιστικό κατάστημα Κρήτη 1 στην Αγυιά Χανίων, αφού φαίνεται ότι δέχτηκαν απειλές από κρατουμένους.

Τι λέει ο δήμαρχος

«Αυτά που παρακολουθούμε σοκάρουν τη χανιώτικη κοινωνία και το σύνολο της χώρας. Αυτές οι καταγγελίες είναι απαράδεκτες, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές» δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και συμπλήρωσε:
«Ελπίζω και εύχομαι να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτές οι συμπεριφορές να τιμωρηθούν και θέλουμε να τονίσουμε ότι χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι συνολικά τη χανιώτικη κοινωνία».

Για κοινό modus operandi στη δράση όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση των θανάτων έκανε λόγο ο δικηγόρος δύο οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο «κολαστήριο» Λευτέρης Μανουσάκης, χαρακτηρίζοντάς τους εγκληματική οργάνωση.

«Οι ιδιοκτήτες έπειθαν τους συγγενείς ότι η κατάπτωση των ηλικιωμένων ήταν φυσική εξέλιξη της πορείας τους. Με δεδομένο τους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού, οι συγγενείς των ηλικιωμένων τούς έβλεπαν πίσω από τζάμι» είπε ο κ. Μανουσάκης, εξηγώντας ότι πολλοί από τους συγγενείς των τροφίμων τούς οδηγούσαν εκεί επειδή δεν είχαν άλλη λύση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This