Στο εδώλιο για «ψευδείς ειδήσεις» ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας!

Είχε διατυπώσει παραίνεση για υποβολή κίτρινης κάρτας στον ΕΟΦ, στο πλαίσιο πιθανών παρενεργειών του εμβολίου

Must Read

Το γεγονός πως στη χώρα μας έχει επιβληθεί μια επιστημονική και πολιτική «ομερτά» γύρω από τα εμβόλια δεν αποτελεί είδηση. Εδώ και πολλούς μήνες, άλλωστε, η κυβέρνηση και η πλειονότητα των επιστημόνων καταγγέλλουν συλλήβδην ως «ψεκασμένους» και «επικινδύνους» όσους τολμούν να φέρουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αφορούν τα εμβόλια.

Η επιμονή σε αυτή τη μονόπλευρη ενημέρωση (ή, μάλλον, στον σκοταδισμό που επιβάλλεται) έχει προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, καθώς δημιουργεί αντίρροπες τάσεις στην κοινωνία. Αποτέλεσμα, ακόμα και σήμερα, πολλοί συμπολίτες μας να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και να παραμένουν ανεμβολίαστοι με τον φόβο μήπως νοσήσουν βαριά.

Και αν όλα αυτά παραμένουν γνωστά -και, τουλάχιστον από τη «δημοκρατία», χιλιογραμμένα-, αυτό που συνέβη χθες πραγματικά ξεπερνά τα όρια και επιβεβαιώνει πως η χώρα βαδίζει προς αχαρτογράφητα ύδατα. Χθες, ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας έλαβε κλητήριο θέσπισμα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για να δικαστεί από το Τριμελές Πταισματοδικείο, με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων για τον εμβολιασμό!

Αιτία ήταν το γεγονός πως, μετά το έμφραγμα που είχε υποστεί ο Νίκος Χαρδαλιάς τον περασμένο Αύγουστο, ο κ. Κούβελας είχε ζητήσει από τους θεράποντες γιατρούς του υπουργού να καταθέσουν «κίτρινη κάρτα» δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης στον ΕΟΦ, για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου.

O νυν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς είχε υποστεί έμφραγμα τον περασμένο Αύγουστο

«Από τη θέση που βρίσκομαι, ως συνάνθρωπος και συμπολίτης, εύχομαι στον κ. Χαρδαλιά καλή ανάρρωση. Από την ίδια θέση, ως ιατρός και καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ. Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης», είχε γράψει τότε ο κ. Κούβελας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

«Άδικη και καταχρηστική» η κλήτευσή του

Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο Δημήτρης Κούβελας χαρακτήρισε την κλήτευσή του «άδικη και καταχρηστική, καθώς είναι αντίθετη στο άρθρο 16 του Συντάγματος, που προβλέπει ελευθερία έκφρασης των ακαδημαϊκών λειτουργών της χώρας». Ο ίδιος απέδωσε την κίνηση αυτή σε μια «ευρύτερη προσπάθεια φίμωσης μιας αντίθετης επιστημονικά θέσης στο κυρίαρχο αφήγημα του εμβολιασμού».

Μάλιστα, ο κ. Κούβελας ξεκαθάρισε ότι το ανησυχητικό είναι πως δεν εξέφρασε άποψη, ούτε περιέγραψε ένα γεγονός, ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ψευδές. Η τοποθέτηση αφορούσε παραίνεση υποβολής «κίτρινης κάρτας» στο πλαίσιο λειτουργίας της φαρμακοεπαγρύπνησης, όπως προβλέπεται από εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς ρυθμιστικούς οργανισμούς φαρμάκων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This