Αλέξανδρος Κακαβάς: Κάθε Έλληνας πολίτης να έχει το δικαίωμα της έκφρασης…

Οι σεναριογράφοι είναι οι «αφανείς ήρωες» της οπτικοακουστικής παραγωγής

Must Read

«Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε σε κάθε πολίτη, σε όποιο μέρος της Ελλάδος και αν ζει, τη δυνατότητα να εκφράσει δημιουργικά τους προβληματισμούς και τις ιδέες του» τονίζει ο Αλέξανδρος Κακαβάς, σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης, πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος από το 2012.

Ο Αλέξανδρος Κακαβάς, ένας εξαιρετικός άνθρωπος και δημιουργός, ανέλαβε και πάλι τα ηνία της Ένωσης στην κορύφωση της κρίσης, καταφέρνοντας όχι μόνο να την διατηρήσει ζωντανή, αλλά και να της δώσει την απαιτούμενη ώθηση ώστε να δηλώσει ένα ηχηρό «παρών» στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας. «Στήριγμά μου όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν οι δεκάδες αξιόλογοι συνάδελφοι που μου εμπιστευθήκαν την Ένωσηκαι δούλεψαν σκληρά μαζί μου για να πετύχουμε τους στόχους μας», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Μακριά από συντεχνιακές πρακτικές, το κύριο μέλημα της Ένωσης ήταν και παραμένει η επαφή της κοινωνίας με το πολιτιστικό αγαθό, ιδίως με ό,τι αφορά στο θέαμα και τον λόγο: «Δεν νοείται οπτικοακουστική ή οποιαδήποτε πολιτιστική παραγωγή, που δεν επιδιώκει τη συμμετοχή του κοινού σε αυτή», δηλώνει με έμφαση ο Αλέξανδρος Κακαβάς και προσθέτει: «είναι βασικό να δώσουμε δημιουργικές διεξόδους μέσα από την τέχνη και παράλληλα να εκπαιδεύσουμε «έξυπνους» θεατές και όχι παθητικούς καταναλωτές θεαμάτων. Αυτός είναι ο βασικός άξονας των πρωτοβουλιών μας, με στόχο να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Κράτος τη σύγχρονη τέχνη. Είναι ώρα να γράψουμε ένα πρωτότυπο, σύγχρονο, σενάριο του πολιτισμού στην Ελλάδα»

Πληροφορίες: Otavoice

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This